Gelders plan voor behandeling bij psychiatrisch patiënt thuis

Facebooktwitterlinkedinmail

thuis, aanbellen, ambulante zorg

2 augustus 2017 – Zorgverzekeraar Zilveren Kruis, Gelderse gemeenten en GGZ-instellingen werken gezamenlijk aan een plan dat moet zorgen dat meer mensen met een ernstig psychiatrische aandoening thuis behandeld worden. Dat moet er toe leiden dat minder mensen dan nu in een instelling worden opgenomen, zo meldt de Stentor.

Volgens de gemeenten, zorgverzekeraar en zorginstellingen maakt dat patiënten minder afhankelijk van de zorg en leren zij op eigen benen te staan. Er is dan ook vaker een rol weggelegd voor bijvoorbeeld familie en bekenden van die patiënt, zodat hij of zij daar ook op kan terugvallen. Het doel, en dit staat zwart op wit, is dat de zorgorganisaties in 2018 ongeveer een derde minder bedden in hun instellingen hebben ten opzichte van het aantal plekken in 2012.

Goedkoper
Het gaat om inwoners van Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. De gemeenten en zorgverzekeraar financieren deze zorg en zijn daarom ook lid van de speciale ‘Taskforce EPA Midden IJssel / Oost Veluwe’ die het plan maakt. Het doel is de zorg te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen. Zorg aan huis geven is behoorlijk goedkoper dan iemand laten opnemen in een instelling. GGNet, RIWIS, Tactus, IrisZorg en het Leger des Heils werken mee aan het plan.

Bron: destentor.nl

Dit bericht is 2174 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail