Formats behorend bij het Landelijk Kwaliteitsstatuut GGZ beschikbaar

Facebooktwitterlinkedinmail

20 december 2021 – Alle GGZ zorgaanbieders moeten op basis van het Landelijk Kwaliteitsstatuut GGZ de nieuwe formats kunnen invullen ten behoeve van het persoonlijk kwaliteitsstatuut. Hier moeten aanbieders per 1 januari (uiterlijk juli) aan voldoen. Deze formats zijn nu beschikbaar.

In december 2020 heeft Zorginstituut Nederland het Landelijk Kwaliteitsstatuut GGZ (LKS) ingeschreven in het register. Op basis van dit LKS maakt iedere zorgaanbieder in de curatieve ggz een eigen kwaliteitsstatuut. De implementatiedatum van het LKS is 1 januari 2022. Dat betekent dat zorgaanbieders – vanaf deze datum – gaan handelen naar de geest van het LKS.

Met het LKS zijn ook de formats aangepast die instellingen en vrijgevestigden gebruiken om hun eigen kwaliteitsstatuut op te stellen (format LKS versie 3.0). Zorgaanbieders hebben tot 1 juli 2022 de tijd om het eigen kwaliteitsstatuut aan te passen aan het nieuwe format. Vanaf 16 december zijn deze nieuwe formats beschikbaar op www.ggzkwaliteitsstatuut.nl. Uitgebreide informatie hierover en de meest actuele formats staan in onderstaand communicatiebericht.

Nadere instructie
Alhoewel alle formats nu beschikbaar zijn, maken bepaalde onduidelijkheden ten aanzien van het LKS het invullen ervan best ingewikkeld. Het NIP wil nog een nadere instructie opstellen als concreet hulpmiddel bij het opstellen van je eigen persoonlijke kwaliteitsstatuut. We verwachten dat deze begin 2022 beschikbaar zal zijn.

Meer lezen?
Ga naar Formats behorend bij het Landelijk kwaliteitsstatuut GGZ (pdf)

Bron; psynip.nl

Dit bericht is 1744 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail