Eerste online Auti-Doe-Dag op 26 november – gezellig samen gamen!

Facebooktwitterlinkedinmail

3 november 2022 – Op zaterdag 26 november vindt de eerste online Auti-Doe-Dag plaats. Jongeren zullen deze middag van 13.00 tot 17.00 uur met elkaar gaan gamen onder leiding van de stichting Gezond Gamen. Je kunt je creatieve bouwkunsten vertonen in  de Minecraft-competitie óf laten zien hoe snel je bent in de Mario Kartcompetitie. Daarnaast is er die middag een livestream voor mensen die niet meegamen, maar wel willen kijken. Deelname is gratis!

Gekozen games

Minecraft
De deelnemers aan het Minecraft toernooi bouwen elk op een aangewezen plek een gebouw in ‘Creative Mode’. Dit gebouw moet gerelateerd zijn aan het thema, dat vlak voor de competitie wordt gedeeld. De deelnemers krijgen van 13.00 tot 16.00 de tijd om aan hun gebouw te werken, waarna de jury een beslissing zal nemen en de winnaar bekend maakt op de livestream. Voor de publieksprijs kunnen de kijkers van de livestream stemmen op hun favoriete creatie.

Mario Kart
In de Mario Kart-competitie verdelen we de deelnemers over twee groepen. Elke ronde worden groepen van vier deelnemers gekozen die het tegen elkaar gaan opnemen. Zij spelen vier races tegen elkaar. De deelnemers die na de vier races in de top twee staan krijgen een punt. De acht deelnemers die na zes wedstrijden de meeste punten hebben gaan naar de halve finale, waarbij de top twee per halve finale het tegen elkaar opnemen in de grote finale. De winnaar van de grote finale krijgt een prijs.

Livestream

Speel je niet zelf mee? Dan kun je deze middag volgen via een livestream op YouTube. Ook ouders kunnen meekijken en zien wat er allemaal gebeurt in zo’n game. Je kunt vragen stellen of reageren via de chat. De link voor deze livestream delen we later!

Wat kun je tijdens de livestream verwachten?

 • Games uitleggen
  In dit onderdeel gaan we dieper in op de twee games die gespeeld worden. Weetjes over de games zoals hoe het spel te spelen, historie en trivia. Ook praten we over de cognitieve, motorische en sociale voordelen die het spelen van het spel met zich meebrengen.
 • Mario Kart
  Tijdens de livestream gaan we elk uur even kijken bij de Mario Kart wedstrijd. We kijken naar de tussenstand en naar de game zelf.
 • Minecraft
  Tijdens de livestream gaan we elk uur even kijken in de speelwereld. We gaan bij de bouwwerken langs en praten met de jury over wat hen opvalt.
 • Interviews
  In dit onderdeel praten we met gasten die elk op een verschillende manier gaming als onderdeel van hun leven hebben. We spreken onder anderen met een professionele gamer, een psycholoog en een ouder van gamende jongeren.

MEESPELEN? SCHRIJF JE HIER IN!

We organiseren deze online Auti-Doe-Dag samen met de stichting Gezond Gamen. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Dynasty esports en het AutismeFonds.

Bron: autisme.nl

Dit bericht is 1312 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail