Drie tips om je te helpen bij slapeloosheid

Facebooktwitterlinkedinmail

12 november 2020 – Veel mensen lijden aan slapeloosheid. Het komt veel vaker voor dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Veel mensen die hier last van hebben, proberen van alles. Medicatie werkt ook lang niet altijd bij iedereen en dat kan zorgen voor frustratie. Misschien lijkt het alsof je alles al geprobeerd hebt. Gelukkig zijn er veel dingen aan te doen en zijn er altijd nog dingen die jou kunnen helpen met in slaap vallen. Wellicht helpen de volgende drie tips je.

Etherische oliën
Je hebt vast gebruik gemaakt of in ieder geval gehoord van tabletten met valeriaan die een kalmerende en ontspannende werking hebben. Dit werkt lang niet voor iedereen. Wat nog wel te proberen is, zijn etherische oliën. Verschillende geuren en aroma’s kunnen als resultaat hebben dat je volledig kalmeert en dus ook slaperig wordt. Je kan dit op verschillende manieren gebruiken. Je kan het bijvoorbeeld verdunnen en op je dekbed en kussen sprayen, je kan het verdampen met een diffuser, je kan ermee in bad gaan, ga zo maar door. Er zijn allerlei mogelijkheden en verschillende geuren, en wellicht zit er wel wat bij voor jou.

CBD-olie
Heb je wel eens CBD-olie geprobeerd? Dit is een olie gemaakt van hennep, waar dezelfde werkzame stof in zit als in cannabis. Maak je geen zorgen, van wietolie word je niet high. Alleen kunnen bepaalde klachten wel verlicht of zelfs helemaal weggehaald worden. Dingen als migraine, ontstekingen, gewrichtspijn en dus ook slapeloosheid zijn goed te bestrijden met wietolie. Nee, het zal er niet helemaal mee weggaan, maar het kan zeker helpen. Bijvoorbeeld  CBD olie 10% van Royalqueenseeds werkt goed bij verschillende klachten en voor verschillende mensen. Kijk op https://www.royalqueenseeds.nl/ voor meer informatie hierover.

Meditatie en yoga
Meditatie is niet voor iedereen weggelegd. Het wordt vaak weggeschoven omdat het te ‘zweverig’ is. Of mensen zeggen er simpelweg het geduld niet voor te hebben. Maar heb je het eigenlijk wel eens geprobeerd? Het kan erg ontspannend zijn om aan het einde van de dag een moment voor jezelf te nemen en te proberen om je hoofd volledig leeg te maken. Hetzelfde geldt voor yoga. Niet iedereen denkt hier direct aan als je denkt aan ontspannen, en dat terwijl yoga juist iets is wat rustgevend werkt. Probeer het een keer. Werkt het niet? Prima, maar dan heb je het in elk geval geprobeerd. Er zijn echter veel mensen die zweren bij het leegmaken van hun hoofd na een lange dag, en daarom kan het ook iets zijn waar jij baat bij hebt.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2721 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail