Doe mee aan het onderzoek over ervaringsdeskundigheid

Facebooktwitterlinkedinmail

25 december 2020 – Ben jij bestuurder in een organisatie op bijvoorbeeld het gebied van (ggz-)zorg, maatschappelijke opvang, zelfregie/herstel of in het onderwijs? Doe dan mee aan het eerste landelijke onderzoek over ervaringsdeskundigheid.

Met het onderzoek worden de ervaringen, visie en opvattingen van bestuurders over de mate van tevredenheid en aandachtspunten bij de inzet van ervaringsdeskundigheid in kaart gebracht. Om een concreet beeld te krijgen is het van groot belang dat zoveel mogelijk bestuurders de vragenlijst invullen.

Link naar de vragenlijst voor bestuurders: https://wuas.qualtrics.com/jfe/form/SV_aWsVxaJJmYEyE5L

Ervaringsdeskundigen krijgen binnenkort een eigen vragenlijst.

Kwaliteitssysteem voor ervaringsdeskundigheid
Het onderzoek is onderdeel van het project  ‘Ontwikkelen Kwaliteitssysteem voor Ervaringsdeskundigen’ (KvE) om ervaringsdeskundigheid steviger en professioneler te positioneren en de kwaliteit beter te borgen. Het kwaliteitssysteem wordt in twee jaar tijd in ontwikkeld vanuit het User Research Centre (URC) met de consortiumpartners VvEd, Trimbos-instituut, Kenniscentrum Phrenos en aangesloten hogeschool Windesheim. Marjan ter Avest is namens MIND lid van de adviesraad van het project. Het ministerie van VWS en ZonMw maken het project mogelijk. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt voor de drie deelprojecten kwaliteitsstandaard, stroomlijnen opleidingen en beroepsregister.

Meer informatie
Wil je meer weten over het project ‘Ontwikkelen Kwaliteitssysteem voor Ervaringsdeskundigen’ en/of het onderzoek? Dan kun je contact opnemen met projectleider Beverley Rose, per e-mail b.rose@vved.org.

Bron: mindplatform.nl 

Dit bericht is 2721 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail