Doe mee aan een enquête over seksualiteit binnen de ggz

Facebooktwitterlinkedinmail

17 september 2021 – Het is belangrijk dat er op een gezonde manier wordt omgegaan met seksualiteit en relaties binnen de ggz, maar over dit onderwerp is nog veel te weinig bekend. Daarom zijn wij, onderzoeksjournalisten van platform Investico, benieuwd naar de ervaringen van patiënten en hulpverleners.

In samenwerking met onder andere MIND Korrelatie en Netwerk CliëntenRaad Zorg stelden we daarom een enquête op. In hoeverre kan er binnen de ggz openlijk worden gesproken over seksualiteit? Hoe gaan instellingen om met intieme relaties tussen patiënten onderling, en tussen patiënten en hulpverleners? En wat gebeurt er als er ongewenst seksueel gedrag plaatsvindt? Wat zijn de redenen waarom mensen het niet melden als ze, bijvoorbeeld, tegen hun wil worden betast?
Alle ervaringen, ook van voormalige patiënten en voormalige hulpverleners, zijn zeer welkom. De gegeven informatie zal vertrouwelijk worden behandeld en alleen worden gebruikt voor dit onderzoek. De enquête kan geheel anoniem worden ingevuld. Het invullen duurt tussen de 5 en 20 minuten. De resultaten verschijnen in een lang artikel in weekblad De Groene Amsterdammer en een kort artikel in dagblad Trouw.
Dit is de link:
Wij hopen op jullie reacties! Verder verspreiden mag ook (graag zelfs).
Jolanda van de Beld & Emy Koopman

Investico – onderzoeksjournalisten

Dit bericht is 2058 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail