Documentaire ‘Emma wil leven’ gaat het theater in

Facebooktwitterlinkedinmail

27 juni 2017 – De documentaire Emma wil leven kan in 2016 bijna niet aan je voorbij zijn gegaan. De docu over de laatste weken van Emma (18) die met anorexia leeft, was het best bekeken online programma van 2016. Veel jongeren zagen de documentaire en er was veel om te doen. Wie hem gemist heeft krijgt een herkansing in het theater: vanaf 2019 wordt het verhaal van Emma’s strijd ook daar verteld, zo meldt sevendays.nl.

Dat maakte productiehuis Solo Stories, die ook voorstellingen als Paaz, Ma en Leef op de planken brengen,  bekend. Emma Wil Leven laat de laatste weken van Emma zien, als ze nog één keer de strijd aangaat met haar anorexia. Zij en haar ouders filmden de beelden zelf en lieten documentairemaakster Jessica Villerius de beelden tot een documentaire maken. De documentaire laat zien hoe Emma steeds verder wegglijdt in haar strijd tegen anorexia. Ze gaat zelfs naar een kliniek in Portugal om haar ziekte te verslaan, maar overlijdt helaas.

Vanaf januari 2019 moet dat aangrijpende verhaal ook in de theaters te zien zijn. De theatervoorstelling wordt een monoloog, maar er is nog niet bekend wie de voorstelling zal opvoeren.

Zware materie

Vorig jaar sprak 7Days uitgebreid met documentairemaakster Jessica Villerius. Ze werd door de behandelaars van Emma gevraagd de door haar gefilmde beelden in een documentaire te gieten. Eerst zei ik nee op hun verzoek’, vertelt Jessica. ‘Ik vond het veel te zware materie. Maar toen ik hoorde dat Emma expliciet om een documentaire had gevraagd, dacht ik: wie ben ik om te zeggen dat ik het te zwaar vind? Dit dient een hoger doel.’

De documentaire werd veel bekeken. Zo’n 650.000 mensen keken naar de uitzending op tv, een kleine 300.000 zag de documentaire online. Daarmee was het het best bekeken online tv-programma van 2016.

Kijk Emma Wil Leven hier terug.

Het hele interview met documentairemaakster Jessica Villerius kun je hier lezen.

Stichting Korrelatie
Als je anorexia hebt of als (je vermoedt dat) iemand uit jouw omgeving een eetstoornis heeft, wil je hier wellicht over praten. De hulpverleners van de stichting Korrelatie kunnen advies en hulp op maat bieden, naar elke persoonlijke situatie.

Kijk op korrelatie.nl voor meer informatie en hoe contact op te nemen.

Bron: sevendays.nl

Dit bericht is 5218 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail