Docent reageert prachtig op suïcidepoging leerling

Facebooktwitterlinkedinmail

suicidepreventie_vvg.jpg.jpg.html

3 juni 2016 – Wat doe je als je als docent hoort dat een van je leerlingen een suïcidepoging heeft gedaan? Heftig nieuws, maar een lerares uit het Amerikaanse Colorado Springs reageerde op prachtige wijze. Ze schreef elk van haar studenten een brief, om hen eraan te herinneren hoe bijzonder ze zijn, zo lezen we in Metronieuws.nl. 

„Het was de eerste keer dat ik heb gehuild tijdens oudergesprekken”, schrijft Brittni Darras in een Facebookbericht, dat in een week tijd al bijna 170.000 keer gedeeld is. De moeder van een van haar leerlingen, die ze omschrijft als een „mooie, vriendelijke en gedreven jongedame”, kwam tegenover haar zitten en begon uit te leggen waarom haar dochter lange tijd niet op school was geweest.

Afscheidsbrieven

De reden bleek hartverscheurend. Enkele weken daarvoor had de politie op het nippertje kunnen voorkomen dat het meisje zelfmoord pleegde. Ze had haar afscheidsbrieven al geschreven en haar socialmedia-accounts verwijderd. „Ze was klaar om deze wereld te verlaten”, schrijft Darras.

Het meisje is na haar suïcidepoging naar een kliniek gebracht en maakt het naar omstandigheden goed, maar het verhaal greep Darras aan. Ze schreef haar leerling een lieve brief, iets wat enorm werd gewaardeerd. „Ze huilde en vroeg aan haar moeder: ‘Hoe kan iemand zulke lieve dingen zeggen, ik dacht dat niemand me zou missen?’”

100 brieven

Darras schrok enorm van deze reactie, want als dit meisje al zo over zichzelf dacht, hoe zat het dan met haar andere leerlingen? Daarom besloot ze iets prachtigs te doen. Ze schreef een persoonlijke brief naar al haar leerlingen, meer dan 100, waarin ze vertelt hoe speciaal ze zijn. „Zelfmoord komt vaker voor en ik heb het gevoel dat het te maken heeft met de prestatiedruk die we op kinderen leggen”, schrijft Darras. „We moeten onthouden dat elk mens uniek is en dit vieren in plaats van veranderen. Samen kunnen we verandering teweeg brengen en levens redden.”

De actie van Darras krijgt veel lof van ouders en collega’s en wordt massaal gedeeld. Hulde voor deze lerares!

Bron: metronieuws.nl 

Dit bericht is 4577 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail