Dit zijn de 9 geheimen van een lang en gelukkig leven

Facebooktwitterlinkedinmail

27 december 2018 – Wie wil het niet in zijn handen hebben: de sleutel tot het geheim van stralend oud worden? Terwijl de één tachtig jaar wordt, haalt de ander in goede gezondheid de magische ‘honderd’. Onderzoekers breken er dagelijks hun hoofd over. Wat bepaalt nu dat je lang en gelukkig oud wordt?

De zoektocht naar stralend ouder worden
Het is een geheim dat niet zomaar te ontrafelen is. Dit gaat verder dan een wekelijks bezoek aan de sportschool, uitgebalanceerde maaltijden of een ontspannen zondagochtendwandeling. Onderzoeker Don Buettner besloot er zijn levenswerk van te maken. Hij reisde met zijn team de wereld af naar gebieden waar haar inwoners in goede gezondheid bovengemiddeld oud worden (de ‘blue zones’), en deed uitgebreid onderzoek naar hun leefstijl.

Gemeenschappelijke leefstijlkenmerken
Buettner en zijn gezelschap ontdekten tijdens deze wereldreis dé steutels tot het stralend ouder. Wat doen de bewoners van deze zogenoemde blue zones nu zo goed? Ze delen volgens Buettner in hun leefstijl negen kenmerken, en wat blijkt: het geheim van een langer, gezonder en gelukkiger leven ligt in 9 eenvoudige leefregels. Welke van deze levenslessen volg jij al?

De 9 leefregels voor een lang en gelukkig leven:

  1. Beweeg regelmatig
  2. Heb een doel of passie
  3. Schakel bij stress af en toe terug
  4. Eet je maximaal 80% vol
  5. Eet plantaardig voedsel
  6. Drink een beetje (!) wijn
  7. Verblijf in een gezonde (groene) omgeving
  8. Wees spiritueel
  9. Besteed tijd met familie en vrienden

Bron: vgz.nl

Dit bericht is 5356 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail