Samenwerking Dimence groep en Universiteit Twente voor betere ggz

Facebooktwitterlinkedinmail

11 januari 2021- Dimence Groep en de Universiteit Twente tekenden een samenwerkingscontract.  Beide organisaties leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van een effectieve en efficiënte geestelijke gezondheid, in het bijzonder rond positieve gezondheid, gezondheidstechnologie en zelfmanagement en personalised care.

Het doel van beide partijen is om de komende jaren de praktijk en de wetenschap bij elkaar te brengen en de synergie te bevorderen. Op deze manier leveren de ervaringen uit de praktijk een bijdrage aan theorieontwikkeling en aan wetenschappelijk onderbouwde innovaties die de praktijk ten goede komen.

Dimence Groep en Universiteit Twente werken jarenlang samen op het gebied van onder andere gezondheidstechnologie. Dit onderwerp sluit naadloos aan bij de onderzoekslijnen van Dimence Groep. Meerdere studenten van de Universiteit Twente zijn op opdrachten vanuit Dimence Groep afgestudeerd. Vanuit Dimence Groep worden er dan weer succesvolle bijdragen geleverd aan de vakken van de universiteit.

De afgelopen jaren en de aankomende jaren vindt de samenwerking vooral plaats binnen drie stichtingen van Dimence Groep: Dimence, Mindfit en Transfore. Binnen Dimence vinden de activiteiten van de samenwerking vooral plaats binnen het specialistisch centrum bipolaire stoornissen. Voor Mindfit wordt de UT een interessante partner op het gebied van wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van basis-ggz. De samenwerking met Transfore richt zicht vooral op promotieonderzoek, afstudeeropdrachten en het begeleiden van GZ-psychologen die in opleiding zijn tot specialist.

Bron: utwente.nl 

Dit bericht is 1949 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail