De TikTok-trend Silly Little Walk is goed voor je mentale gezondheid

Facebooktwitterlinkedinmail

14 februari 2022 – Op  TikTok staan veel onzinnige filmpjes  maar af en toe komt er wat nuttigs voorbij.  Er is nu een viral die een positieve impact kan hebben op je mentale gezondheid. Heb jij de ‘silly little walk’ al geprobeerd? 

Op TikTok werden tijdens de  coronapandemie sarcastische filmpjes gemaakt met het bijschrift ‘going for a silly little walk for my silly mental health‘.  Maar zo silly is die trend helemaal niet. Integendeel: experts raden aan om van deze korte wandeling een gewoonte te maken!

Een silly little walk van om en bij de 30 minuten  stelt je volgens therapeuten in staat om stress en eventuele negatieve emoties los te laten. Het zorgt voor vertraging in je leven en je bent bewust aan het ademen.  Tijdens de pandemie snakten we naar vrijheid en de buitenlucht, waardoor we leerden om die kleine uitstapjes juist extra te waarderen.  Een silly little walk is niet alleen het perfecte moment om even op de pauzeknop te duwen, het helpt je ook om je opgekropte gevoelens te verwerken.  Er gaat niets boven frisse lucht, wind en zonneschijn.

Volgens experts  kunnen die kleine wandelingen, zelfs van een kwartier, angst- en depressiesymptomen verminderen door de combinatie van sociale interactie en gezond bewegen. De tip is om er een gewoonte van  te maken  om na elke maaltijd nog even naar buiten te gaan.

Bron: flair.be 

 

 

Dit bericht is 1900 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail