De Nederlandse GGZ wil maatregelen zodat scholen snel weer open kunnen

Facebooktwitterlinkedinmail

16 december 2020 – De sluiting van scholen voor de komende vijf weken is volgens de Nederlandse ggz reden voor grote ongerustheid. De eerste lockdown liet al zien dat met name kwetsbare kinderen en jongeren hard geraakt worden als ze verstoken zijn van gewoon sociaal verkeer. Angst, depressieve gevoelens en suïcidaliteit namen in die periode toe, kwetsbare kinderen raakten buiten beeld.

Ook daarna liet de coronacrisis zich gelden: onze leden zien recent een stijging van eetstoornissen en een toename van zorgzwaarte en complexiteit in alle leeftijdscategorieën. Ook merken ze een verhoogde instroom en druk op voorzieningen sinds de zomer. De verwachting is dat met deze nieuwe harde lockdown meer kinderen en jongeren mentaal in de problemen zullen raken, of dat klachten zullen verergeren.

We roepen het kabinet dringend op om in de komende weken maatregelen te treffen om er voor te zorgen dat scholen uiterlijk op 20 januari aanstaande weer veilig open kunnen, maar vooral ook open kunnen blijven. Daarbij moet wat betreft de Nederlandse ggz nadrukkelijk worden gekeken naar de bijdrage die werkgevers hier aan kunnen leveren. Zodat ouders, voor zover de aard van het werk dat toelaat thuis kunnen werken, en hun kinderen naar school kunnen gaan. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat kinderen en jongeren door deze corona-periode niet onnodig worden belet in hun ontwikkeling.

In de tussentijd zetten de leden van de Nederlandse ggz alles op alles om behandeling door te laten gaan. We roepen met nadruk kinderen, jongeren en ouderen op om bij ons aan te kloppen als ze het gevoel hebben dat het niet goed gaat. Doe een beroep op ons, we gaan er alles aan doen om dan te helpen.

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 1654 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail