Dans je depressie weg, bewegen als oplossing

Facebooktwitterlinkedinmail

7 februari 2020 – Er zijn veel therapieën voor mensen met depressieve klachten. Praten is niet altijd helpend. Soms is bewegen een betere methode. Kun je  depressieve klachten ook verminderen door te dansen? 

Voor lang niet iedereen is het praten met een psycholoog de oplossing bij depressieve klachten. Sommigen mensen  hebben veel meer baat bij bewegen.  Het is al langer bekend dat  bewegen en muziek goed voor ons is. Emoties beïnvloeden onze bewegingen en omgekeerd beïnvloeden onze bewegingen ook onze emoties. Het juichen bij een sporter die wint of de trage bewegingen van iemand die somber is .

Bewegen is een uitkomst voor mensen die niet goed in hun gevoelens kunnen uitspreken of verbaal niet sterk zijn door bijvoorbeeld dementie of een verstandelijke beperking.  Een goed voorbeeld is danstherapie bij patiënten met autisme. Het is de bedoeling om gelijktijdig dezelfde bewegingen te maken. Daarvoor moet je op elkaar letten en je passen op anderen afstemmen.  Onderzoek laat zien dat mensen met autisme na het volgen van deze therapie beter onderscheid kunnen maken tussen zichzelf en de ander, betere communicatieve en sociale vaardigheden hebben en zich beter in hun vel voelen.

Bron en uitgebreide artikel: ad.nl 

Dit bericht is 14120 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail