Cursus MHFA: Eerste hulp bij psychische problemen

Facebooktwitterlinkedinmail

5 februari 2018 – Wat doe je als er iemand voor je staat met een psychose? Wat zeg je tegen iemand die ernstig depressief is? Bel je de huisarts of bijvoorbeeld 112? Op deze en nog veel meer vragen biedt GGZ Friesland antwoord door middel van de cursus MHFA: ‘Eerste hulp bij psychische problemen’.  En u kunt zich NU aanmelden!

Wat is het?

MHFA staat voor Mental Health First Aid. Deze in Australië ontwikkelde cursus, die inmiddels in 23 landen wordt gegeven, leert u hoe u moet handelen als iemand in psychische nood verkeert. Tijdens de cursus krijgt u informatie over psychische problemen en u leert vaardigheden die nodig zijn om eerste hulp te verlenen.

Want zeg nu zelf: als iemand zich in zijn vingers snijdt of het hoofd stoot, pakt u thuis de EHBO-koffer. Maar wat moet u doen als uw geliefde, de buurman, een kennis of zomaar een onbekende op straat een paniekaanval krijgt? Tekenen van depressie vertoont? Of met andere psychische problemen kampt? Dankzij de cursus MHFA weet u dat voortaan! 

Duur en kosten

De totale duur van de cursus bedraagt twaalf uur en dat is verdeeld over vier dagdelen. Gecertificeerde trainers van GGZ Friesland geven de trainingen. Kosten: 275 euro.

ACTIE: Heeft u een kortingscode? Vul die dan hieronder bij het aanmeldformulier in en u ontvangt tijdelijk 10 procent korting!

Voor wie?

Iedereen kan de cursus volgen. Dus zowel niet-professionals als (semi-)professionals die juist in hun functie te maken kunnen krijgen met mensen met psychische problemen. Er worden geen specifieke eisen gesteld aan mensen die deel willen nemen.

Kortom…

  • …u leert hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen;
  • …u leert hoe u de juiste hulpdiensten kunt alarmeren;
  • …u ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen;
  • …u leert hoe u in een crisissituatie kunt handelen;
  • …u krijgt de cursus verdeeld over vier dagdelen;
  • …u kunt kiezen uit heel veel beschikbare data;
  • …u krijgt de training van gecertificeerde trainers van GGZ Friesland;
  • …u ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

Aanmelden en zelf datum kiezen!

Bron: ggzfriesland.nl

Meer informatie over MHFA vind je hier.

Dit bericht is 8372 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail