Congres Acute psychiatrie op donderdag 13 oktober 2022

Facebooktwitterlinkedinmail

16 mei 2022 – In menige crisisdienstkoffer is het boekje Acute psychiatrie te vinden en waarvan de website regelmatig wordt geraadpleegd. Binnenkort verschijnt de geheel herziene tweede druk van Acute psychiatrie. Daarom organiseert GGZ congressen in samenwerking met Bohn Stafleu van Loghum het Congres Acute psychiatrie op donderdag 13 oktober 2022 in het Van der Valk Hotel te Houten.

Wat kun je deze dag verwachten?

We praten je bij over de nieuwste inzichten en een diversiteit aan thema’s rondom acute psychiatrie, variërend van acute agitatie tot maligne antipsychoticasyndroom, suïcidaliteit, toxidromen en juridische zaken.

Je leert deze dag:

  • Welke medicamenteuze en niet medicamenteuze behandelingen mogelijk zijn bij acute agitatie
  • Wat de rol is van de psychiater in de acute fase van ALK en FNS
  • Welke benadering voor kinder- en jeugdpsychiatrie bij acute psychiatrie passend is
  • Wat je doet bij een verhoogd suïciderisico
  • Wat de meest voorkomende oorzaken van acute situaties zijn die ontstaan door psychofarmaca, hoe je ze herkent en wat er aan te doen is

 

Hulp aan mensen in een crisissituatie

In één dag ben je helemaal bij over de belangrijkste aspecten van de diagnostiek en behandeling van acute psychiatrie. Niet alleen in de psychiatrie, maar ook op de SEH, in de huisartsenpraktijk en in het algemeen en academisch ziekenhuis. Kom naar het congres en ontdek wanneer het nodig is om in een crisissituatie snel in te grijpen. 

Meer informatie en aanmelden >>>

Dit bericht is 4020 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail