Blokhuis wil geen deadline voor oplossen wachttijden GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

7 december 2018 – Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil nog geen concrete termijn noemen waarbinnen de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) moeten zijn opgelost. Dat zei hij donderdag tijdens een debat, tot ergernis van meerdere Kamerleden.

Blokhuis vindt het verstrekken van een algemene doelstelling wanneer de wachtlijsten voor psychische hulp binnen aanvaardbare normen zijn, ‘te kwetsbaar‘. Dat zei hij vanmiddag tijdens een debat in de Tweede Kamer. ,,Dan steek ik straks mijn nek in een strop. „

Hij wees erop dat de Nationale Zorgautoriteit (NZa) over enkele weken met een nieuw rapport komt over de wachttijden.  De Tweede Kamer vroeg Blokhuis binnenkort  per hoofddiagnosegroep (zoals schizofrenie, depressie en eetstoornissen) aan te geven welke doelstellingen er komende jaren haalbaar zijn. Daar stemde de bewindsman in toe. Voor sommige groepen patiënten zijn echter momenteel niet genoeg zorgprofessionals beschikbaar, aldus Blokhuis.

De staatssecretaris sluit niet uit dat er meer geld wordt uitgetrokken voor de ggz. De Vereniging Nederlandse Gemeenten zette niet haar krabbel onder een recent ggz-akkoord, omdat er geen extra investeringen zijn afgesproken. Over meer geld kan worden gesproken, aldus Blokhuis, maar dan moeten gemeenten wel aangeven waar zij verwachten tegen problemen aan te lopen.

Bron: telegraaf.nl/ ad.nl 

Dit bericht is 2872 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail