Brochure terugvalpreventie bij depressie: wat werkt voor jou?

Facebooktwitterlinkedinmail

8 juni 2018 – De Depressiestudie van het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft in samenwerking met de Universiteit Utrechten de Depressie Vereniging een informatiebrochure uitgebracht: “Terugvalpreventie Depressie”. In deze brochure zijn inzichten verzameld vanuit de landelijke publieksdag van 20 mei 2017, te Zeist.

In de brochure worden verschillende methoden genoemd voor het voorkomen van een nieuwe depressie.  Uit eerder onderzoek is gebleken dat zowel psychologische interventies (preventieve cognitieve therapie of mindfulness based cognitieve therapie) als doorslikken van antidepressiva effectief zijn in het verminderen van de kans op terugval.

Uit ervaringen van mensen die depressief zijn geweest blijkt dat mensen ook baat hebben van het zich bezig te houden met zingeving, leefstijl en lotgenotencontact. Ook wordt een overzicht gegeven van de nog lopende onderzoeken naar terugvalpreventie.

Download: Brochure terugvalpreventie depressie

Mocht downloaden niet werken, dan kun je de brochure ook direct aanvragen door een mailtje te sturen naar depressiestudie@umcg.nl.

In onderstaande film wordt de achtergrond van het onderzoek uitgelegd.

Bron: depressiestudie.com

Dit bericht is 4118 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail