BigMove GGZ bewezen effectief

Facebooktwitterlinkedinmail

201103-BM_logo_def

11 mei 2016 – Recent evaluatieonderzoek naar de effecten van de BigMove GGZ aanpak toont aan dat deze bijdraagt aan betere participatie, verbetering van de ervaren gezondheid en kwaliteit van leven. Hier kunt u de hele onderzoekspublicatie (Pdf) lezen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kende mede hierdoor onlangs het certificaat ‘eerste aanwijzingen voor bewezen resultaat’ toe aan deze BigMove GGZ behandeling.

Het Centrum voor Gezond Leven (CGL) schrijft in haar nieuwsbrief: ‘Met BigMove GGZ weer grip op je gezondheid’
BigMove is een mooi voorbeeld van de uitwerking van het concept ‘positieve gezondheid’. Niet de aandoening staat centraal maar de eigen regie en het oordeel van de deelnemers over hun functioneren. Deelnemers zijn positief over BigMove en de aanpak heeft succes! De interventie kreeg onlangs van de Erkenningscommissie de beoordeling ‘eerste aanwijzingen voor effectiviteit’.
BigMove GGZ richt zich op mensen met psychische stoornissen in combinatie met lichamelijke klachten en ziekten. Het programma slaagt er in om de ervaren gezondheid, het zelfvertrouwen en de zelfkennis van deelnemers te verbeteren. Ook kregen de deelnemers meer motivatie om aan gezond gedrag te werken. Ze hadden meer sociale contacten en ondernamen meer activiteiten.

Deelnemers verwoorden:
“Ik heb mijn levenslust teruggekregen, mijn vooruitzichten ook.”
“Ik kijk nu zelfs één-twee jaar vooruit. Voorheen was dat een halve dag.”
”Ik voelde mij groeien, groeien in zekerheid. Mijn zelfbeeld veranderde.”

BigMove GGZ
BigMove GGZ biedt een behandeling aan voor de specialistische GGZ en generalistische basis GGZ dat uitgaat van het functioneren in brede zin en de regie die hierop ervaren wordt. Het programma bestaat naast individuele cognitieve gedragstherapie en coaching uit groepsbijeenkomsten gericht op het versterken van het eigen functioneren en de regie die hierop ervaren wordt. Bewegen, in beweging komen, plezier en het stellen van individuele en groepsdoelen zijn belangrijke ingrediënten.

Bron: persbericht

Dit bericht is 4564 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail