Begeleid leren voor jongeren met psychische problemen in het regulier onderwijs

Facebooktwitterlinkedinmail

29 juni 2018 – Het Handboek Begeleid Leren voor jongeren met psychische problemen werd ontwikkeld door lector Lies Korevaar van de Hanzehogeschool.

In de video vertelt Korevaar over zijn methode en komen ook docent Franca Hiddink en ambulant jongerenwerker Lonneke Richardson aan het woord. ‘Hiermee kun je de jongere handvatten bieden, de school handvatten bieden én je hebt er zelf een handvat aan.’

Handboeken voor jeugdwerk
De Jeugdwet trad in werking in 2015. Een van de doelen hiervan is de eigen kracht van gezinnen en kinderen te versterken. Vanuit het ZonMw-programma ZonMw-programma Effectief werken in de jeugdsector zijn in 2013 twintig projecten gefinancierd om bestaande methodieken, gericht op versterking van eigen kracht, te beschrijven en te onderbouwen.

Door een methodiek vast te leggen in een handboek wordt ze overdraagbaar en kan ze verder onderzocht worden. Het ging om bescheiden en kortdurende subsidies, die hebben geleid tot twintig handboeken. Het boek van Lies Korevaar is daar één van. Een ander voorbeeld zijn de ‘opvoeddebatten’ om migrantenvaders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen en het bijbehorende handboek.

Bron en video: zonmw.nl

Dit bericht is 2596 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail