Autobiografische theatervoorstelling Patricia Goduto na een psychose

Facebooktwitterlinkedinmail

18 september 2021- Theatermaakster en zangeres Patricia Goduto raakt haar liefde voor theater en het zingen volledig kwijt wanneer zij in een psychose terecht komt. In haar nieuwste theatervoorstelling  Code Rood neemt zij haar publiek mee op reis in haar verhaal. Zij verweeft op prachtige en inspirerende wijze liedjes en scenes in combinatie met een gezonde dosis humor. 

Patricia Goduto; een artistieke en krachtige vrouw met een psychische kwetsbaarheid die creëert vanuit de kern en raakt in de kern. Als zangeres en theatermaakster produceert zij concerten en theatershows die worden vertolkt vanuit haar eigen levenservaring en verleden.

Rond het jaar 2000 verleent Patricia haar stem binnen de grote theaters van Nederland. Zij werkt mee aan het Johnny Kraaijkamp Musical Award Gala, Musicals in Ahoy en verschillende televisieshows. Haar carrière als zangeres breekt als glas wanneer zij psychisch ernstig ziek wordt en langdurig binnen de gesloten afdelingen van de psychiatrie terecht komt. Rond deze periode maakt documaakster Jessica Villerius de documentaire DIS is Patricia over haar. Ook is er een podcast te beluisteren op Spotiify van Jessica Villerius waarin Patricia vertelt over haar wegen van herstel. 

Ruim 10 jaar geleden gooide Patricia het roer om. De artsen lieten haar tegen beter weten in ‘’vrij’’ en Patricia besloot linksom of rechtsom te herstellen van een overdosis aan diagnoses. Een traag, pijnlijk en eenzaam proces volgde maar uiteindelijk wist zij te herstellen

Kwetsbaar, puur en zichzelf met een lach en een traan. Kenmerkend voor wie Patricia is on en off stage. Inspiratie en herkenning is wat zij uitdraagt. De bezieling waarmee zij dit weet te brengen is authentiek en bijzonder treffend te noemen.

”De vraag is niet hoe iets heet, de vraag is wat je ermee doet”

Woensdag 13 oktober 2021 is Patricia te zien met Code Rood in het Polanentheater in Amsterdam. Kaarten verkrijgbaar via www.patriciagoduto.nl 

Link naar de trailer van Code Rood. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 2571 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail