Autismevriendelijkheidsprijzen 2021 uitgereikt

Facebooktwitterlinkedinmail

31 maart 2021 – Afgelopen maandag zijn de autismevriendelijkheidsprijzen uitgereikt. De jury is overstelpt met reacties. Na rijp beraad is jongerenorganisatie Jimmy’s Emmen tot meest autismevriendelijke organisatie uitgeroepen en Margreet Haasse tot autismevriendelijkste particulier.

Tijdens de lockdown(s) heeft jongerenorganisatie Jimmy’s Emmen zich extra ingezet om jongeren met autisme in deze moeilijke tijd met elkaar te verbinden. Eervolle vermeldingen waren er voor Actiegroep van VSO naar GVO – die zich inzet voor gelijke beloning en gelijke kansen tussen VSO en VO – en Tilburg University.

Particulier
Margreet Haasse heeft een uniek gezinshuis opgezet voor jonge vrouwen met autisme én psychische problemen, waarvoor zij de Autismevriendelijkheidsprijs verdient. De jury ontving vele nominaties voor Ilonka van der Sommen, die onderwijsprofessionals bevlogen en inspirerend lesgeeft over autisme. Ook opleidingscoördinator Krista Vliegenthart krijgt een eervolle vermelding.

Leerkracht
Stéphanie Glaasker, Ardi Sanwikrama en Fleur Stijnman werden leerkracht van het jaar. Vanwege de lockdowns(s) is er dit jaar een nieuwe categorie: de thuisleerkracht van het jaar. Dorrit Hanenburg, Melanie Bartels en Marleen Dijkdrent zijn hierin de winnaars.

Elijah Delsink ontving de Autismewaarderingsprijs 2021 voor zijn inzet in het voortgezet speciaal onderwijs en Tilburg is uitgeroepen tot autismevriendelijkste gemeente.

Vrijwilligers
Ook zijn een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zo kregen Jasper Wagteveld, Marga Houben, Talitha Kaptein, Irene Molenaar en Els Bromet een bloemetje, evenals alle vrijwilligers van de Informatie & Advieslijn.

Bron: autisme.nl

Dit bericht is 1874 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail