Autisme genen hebben we allemaal

Facebooktwitterlinkedinmail
genen-300x217, autisme
23 maart 2016 – Een samenwerkend onderzoeksteam van de Universiteit van Bristol, Massachusetts General Hospital en de Broad Institute of MIT and Harvard heeft onderzoek gedaan naar genetische verbindingen die voorkomen bij aandoeningen uit het autismespectrum en de aanwezigheid van deze verbindingen bij de algemene bevolking. Het team heeft een artikel geschreven over het onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Genetics, zo meldt geekly.nl

Bij ongeveer één op de 100 kinderen wordt autisme spectrum stoornis gediagnosticeerd. Zij worden gekenmerkt door sociale moeilijkheden, moeite met taalgebruik en communicatieve obstakels. Het gepubliceerde onderzoek suggereert dat de aanleg voor autisme niet alleen aanwezig is bij personen die last van hebben van de symptomen.

De moeilijkheden met taalgebruik en omgaan met sociale contacten kan daarom ook voorkomen bij mensen waarbij geen autistische aandoeningen is geconstateerd, echter de mate waarin deze beperkingen voorkomen zijn wel veel lager dan bij iemand waarbij autisme is gediagnosticeerd.

Bij onderzoek naar de genetische invloeden en de invloeden van buitenaf kwamen de onderzoekers tot de ontdekking dat de genetische aanleg voor autistische aandoeningen bij iedereen aanwezig is en daardoor ook invloed kan hebben op ons gedrag en sociale vaardigheden.

Bron: geekly.nl

Dit bericht is 4113 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail