Arkin krijgt drie keer het TOPGGz-keurmerk

Facebooktwitterlinkedinmail

15 juni 2023 – Een feestelijke dag bij LAB111 in Amsterdam-West. Daar mochten op 12 juni drie specialismen van Arkin het prestigieuze TOPGGz-keurmerk in ontvangst nemen: Mentrum, Jellinek en het Sinai Centrum.

Als een afdeling het TOPGGz-keurmerk draagt, betreft dat een ggz-afdeling waar cliënten terecht kunnen met ernstige, complexe of zeldzame psychische stoornissen, die elders niet succesvol konden worden behandeld. Om het TOPGGz-keurmerk te krijgen en te behouden, moet worden voldaan aan veertien criteria. De criteria hebben betrekking op hoogspecialistische patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling en innovatie, opleiding en structurele kennisverspreiding en commitment op lange termijn van de Raad van Bestuur.

Het belang van onderzoek

En dat zit bij deze merken wel goed. Nadat Monique van Bueren van TOPGGz het keurmerk aan de drie specialismen toekende, stonden er onderzoekers klaar om de resultaten van hun meest recente onderzoeken toe te lichten. Vanuit Jellinek vertelde Sera Lortye over de gecombineerde behandeling van verslaving en PTSS en Maartje van Lakerveld over de ervaringen met Jellinek Rookvrij. Kathleen Thomaes van het Sinai Centrum deelde haar bevindingen met intensieve, innovatieve en contextuele PTSS-behandelingen. En Mariken de Koning en Remco Aerts deelden wat binnen Mentrum onderzoek over de langdurige topklinische zorg heeft opgeleverd. “Het behalen van een TOPGGz- keurmerk laat zien dat je écht het belang van onderzoek inziet”, aldus Floor van Dijk, lid van de raad van bestuur van Arkin.

Nieuwkomers en oudgedienden
Voor Mentrum HOV-klinieken was het de eerste keer dat het het keurmerk in ontvangst mocht nemen. En ook voor het Sinai Centrum was het een primeur: daar werd het certificaat aan alle afdelingen toegekend. Voor Jellinek, locatie Jacob Obrechtstraat, was het niet de eerste keer dat zij het TOPGGz-keurmerk ontvingen: het ging om een hercertificering. Deze locatie is namelijk al sinds 2014 TOPGGz-gecertificeerd. Andere Arkin-specialismen die al een keurmerk van TOPGGz hebben zijn het NPI en Novarum (beiden sinds 2020). Allebei zijn ze compleet TOPGGz, wat betekent dat alle afdelingen het TOPGGz-keurmerk dragen.

Meer informatie?

Wil je nou nog veel meer weten over dit interessante keurmerk? Dat kan! Je leest alle ins en outs op TOPGGz.nl. Over de specialismen van Arkin lees je hier. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 635 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail