Anita wordt Opgenomen krijgt tweede seizoen

Facebooktwitterlinkedinmail

Regelwerk_Anita_Witzier-1

26 januari 2016 – Het programma Anita wordt Opgenomen van Anita Witzier krijgt een tweede seizoen. In de nieuwe reeks afleveringen draait de presentatrice een aantal maanden mee in een verslavingskliniek, meldt de KRO-NCRV maandag.

Witzier volgt cliënten, behandelaars en verpleegkundigen. Op die manier hoopt de presentatrice ervoor te zorgen dat de kijker ziet hoe het leven eraan toe gaat in de wereld van een verslavingskliniek.

“Ik hoop dat er door dit programma meer begrip ontstaat voor verslaafden”, zegt de 54-jarige presentatrice. “Er is vaak een eenzijdig beeld over mensen met een verslaving of de oorzaken hiervan. Onbekend maakt onbemind.”

In het vorige seizoen van Anita wordt Opgenomen was te zien hoe Witzier zich liet opnemen in een psychiatrische instelling en praat met patiënten, professionele verzorgers en behandelaars.

Privacy

Een jaar geleden keken ruim 1,6 miljoen mensen naar de eerste aflevering van deze reeks. Rond deze serie ontstond enige ophef omdat de cliëntenraad Flevoland van GGZ-Centraal, waar opnames werden gemaakt  naar de landelijke commissie van Vertrouwenslieden was gestapt omdat ze de plannen voor tv-opnamen in de gesloten instelling Meregaard in Almere niet zag zitten. De cliëntenraad, met daarin cliënten van deze instelling, vond de tv-opnamen onder meer in strijd met interne regels over privacy. De commissie stelde de Clientenraad achteraf in het gelijk.

Het leidde zelfs tot kamervragen 

Bron: nu.nl

Dit bericht is 2944 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail