Animatiefilm over autisme Mind My Mind in de bioscoop

Facebooktwitterlinkedinmail

21 januari 2020 – Mind My Mind, een bijzondere Nederlandse animatiefilm over autisme draait  in een aantal Nederlandse bioscopen. Ook is de film vanaf nu op aanvraag te zien via het platform PopUp Film.

Donderdag 16 januari ging de film in première in vier Nederlandse theaters: het Ketelhuis in Amsterdam, LantarenVenster in Rotterdam, LUX in Nijmegen en Filmhuis Den Haag. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om een vertoning van de film aan te vragen via het platform PopUp Film. Afgelopen november was Mind My Mind al te zien tijdens het NVA AutismeCongres 2019 in Utrecht.

De feel good animatiefilm Mind My Mind van regisseur Floor Adams gaat onder meer over een jonge man met autisme die ontdekt dat hij zichzelf mag zijn – dat hij niet hoeft te camoufleren. Maar hij gaat ook over autisme en de liefde, en over hoe ongelofelijk ingewikkeld het sociale leven kan zijn als je anders functioneert dan de mensen om je heen. Volgens kenners – onder wie veel ervaringsdeskundigen – geeft de animatiefilm verrassend goed weer hoe het kan zijn als je autisme hebt.

In roulatie
Afgelopen jaar won de animatiefilm – een kleurrijke, handgetekende film van dertig minuten – talloze prijzen op nationale en internationale festivals, zoals het Nijmeegse Go Short-International Short Film Festival, het internationale animatie-filmfestival ANIMA in Brussel en het Indy Shorts International Film Festival in Indianapolis. Korte tijd was Mind My Mind ook in de race voor een Oscar in de categorie Korte Animatiefilms, samen met negen andere films. Afgelopen maandag werd echter bekend dat de film niet is genomineerd.

Zie je Mind My Mind liever thuis? Tegen betaling (4,99 euro) kan je de film nu ook downloaden. 

Lees hier het NVA-interview met Floor Adams

Bron: autisme.nl

Ook de Wereld Draait Door besteedde aandacht aan deze bijzondere animatiefilm.

Dit bericht is 3563 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail