



2 december 2017 – Jaarlijks wordt 30 tot 40 procent van het personeel van psychiatrische klinieken het slachtoffer van fysiek geweld, blijkt uit een recent onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Maar zij doen maar zeer beperkt aangifte, ongeveer in 25% van de gevallen. Van de 2600 incidenten vindt er uiteindelijk in 70 gevallen strafvervolging plaats. Hoe komt het dat er zo weinig aangifte wordt gedaan?
Rob Oudkerk praat in Rotterdam met psychiatrische hulpverleners en ex-psychiatrische patiënten over de oplossingen voor dit agressieprobleem.
Is meer aangifte doen, desnoods anoniem, en strafrechtelijke vervolging eigenlijk wel een goed idee? Moeten we niet accepteren dat psychiatrische patiënten soms agressief zijn en meer intensief begeleid moeten worden? Zijn hulpverleners wel genoeg getraind in omgang met agressieve patiënten? En ervaren psychiatrisch verpleegkundigen voldoende steun van hun directies? Of zijn sommige psychiatrische patiënten zo onvoorspelbaar en zo agressief dat veelvuldig gebruik maken van separeercellen de enige oplossing is?
Gasten:
Over Kwesties
Discussieer mee
Praat mee met ons op Twitter: @kwesties_ntr; gebruik de hashtag #kwesties
Bekijk ook onze Facebookpagina: http://www.facebook.com/kwesties
Dit bericht is 4428 keer gelezen.



