ACT wordt ingezet om mentaal veerkrachtiger te worden

Facebooktwitterlinkedinmail

31 januari 2023  – De Landelijke Vereniging POH-GGZ kent 5 punten toe aan de ‘Op de sofa’ cursus over Acceptance en Commitment Therapie (ACT) die op vrijdag 31 maart 2023 in het AFAS Experience Center in Leusden wordt gehouden. 

Wat is ACT? Volgens het landelijk kennisnetwerk PsyQ is ACT een vorm van gedragstherapie waarbij het aanvaarden van (onverklaarde) klachten bij je cliënt centraal staat (acceptance). Je leert je cliënt om het zinloze gevecht met (vervelende) emoties, gedachten en lichamelijke sensaties waar mogelijk te stoppen. Zo ontstaat er ruimte en aandacht voor dingen die echt belangrijk zijn (commitment). Het doel is niet om klachten op te lossen of te verminderen, maar om mentaal veerkrachtiger te worden. Met de ACT methode leer je je cliënt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt in je leven, zodat je cliënt zijn of haar aandacht meer kan richten op wat er voor hen echt toe doet in het leven.

ACT is een manier van werken en denken die groei en zingeving beoogt voor zowel cliënt als hulpverlener.

Op 31 maart a.s. krijg je bruikbare kennis over de toepassing van ACT aangereikt. We staan stil bij de theorie maar er is ook ruim aandacht voor oefeningen en metaforen die je kan gebruiken. Daarnaast leer je hoe je nog beter kan aansluiten bij je cliënten en hoe goede zelfzorg zowel jou als je cliënten ten goede komt.

Voor uitgebreide programma-informatie en om in te schrijven, klik je op onderstaande buttons.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1257 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail