70% millennials vindt geluk niet gebonden aan romantische partner

Facebooktwitterlinkedinmail

11 augustus 2020 – Millennials doen alles anders als het gaat om trouwen en leiden van gezinsleven. Trustdeals heeft millennials verder onderzocht op het hebben van relaties en gezinsleven. Is trouwen nog wel een must? Of is het iets zakelijks? Hoe zit het met kinderen krijgen voor deze generatie?

Uit onderzoek van Businessinsider blijkt dat millennials alles anders doen dan voorgaande generaties als het gaat om trouwen en het leiden van een gezinsleven. Zo zijn millennials veel meer strategisch als het gaat om de liefde en houden zij meer rekening met de financiële gevolgen van zo’n commitment. TrustDeals​ is deze kwestie verder gaan onderzoeken.

Millennials trouwen minder vaak en op latere leeftijd

Een meerderheid van de millennials is op dit moment ongetrouwd. Afgelopen jaar was slechts 44% van de millennials getrouwd, aanzienlijk minder dan voorgaande generaties: 53% van generatie X, 61% van de babyboomers en 81% van de stille generatie. En als er wel wordt getrouwd, dan gebeurt dat tegenwoordig op latere leeftijd. In 2019 trouwden mannen voor het eerst op 30 jarige leeftijd en vrouwen op 28 jarige leeftijd. Dit is voor beide partijen drie jaar later dan in 2003. Dit is te wijten aan het feit dat millennials meer tijd nemen om de juiste partner te vinden en prioriteit geven aan financieel succes.

Meer millennials kiezen voor huwelijkscontracten

Het aantal millennials dat kiest voor het tekenen van huwelijkse voorwaarden is enorm gestegen. In het eerste kwartaal van 2019 zijn 13% meer huwelijkse voorwaarden gemaakt dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Een belangrijke oorzaak hiervan is het gegeven dat millennials later trouwen en daarom meer tijd hebben om persoonlijke vermogen op te bouwen. Middels huwelijkscontract kunnen zij dit vermogen beschermen. Deze behoefte komt weer voort uit het feit dat veel millennials kinderen zijn met gescheiden ouders, en daarom kennen zij de noodzaak om de gezamenlijke financiën goed op orde te hebben.

Millennials krijgen later kinderen

Tegenwoordig krijgen mensen later kinderen. Dit komt door de toename van het aantal hogeropgeleiden, waarvan 45% millennial is. Zij geven eerst de voorkeur aan carrière maken en genieten van de vrijheid. De gemiddelde leeftijd van vrouwen die hun eerste kind krijgen is ongeveer 30 jaar. Tot begin jaren zeventig was de gemiddelde leeftijd ruim 24 jaar. Daarna is de leeftijd constant gestegen.

Millennials binden zich minder snel

Vier op de tien millennials zijn nog single, omdat zij de ware nog niet zijn tegengekomen. 84% van de alleenstaande mannen en 94% van de alleenstaande vrouwen zegt liever de rest van hun leven single te blijven, dan te moeten trouwen met iemand van wie zij niet houden. Ook vinden zij dat er geen bepaalde leeftijd is voor het vinden van een partner. 71% van de mannen en 76% van de vrouwen zegt dat hun geluk niet gebonden is aan het vinden van een partner. Millennials beginnen gemiddeld een jaar later aan een vaste relatie dan generatie X. De leeftijd is verschoven van 27 naar 28 jaar.

Over TrustDeals

TrustDeals is een internationaal platform voor consumenten om te besparen bij online webwinkels. Onder hun ledencollectief worden gericht enquêtes uitgevoerd en daarbij diverse topics onderzocht. In Nederland heeft TrustDeals ruim 230.000 leden. De leden en bezoekers van Trustdeals.nl kunnen gratis gebruik maken van acties, kortingscodes en diverse aanbiedingen bij meer dan 3.000 webwinkels.

Bron: persbericht

Dit bericht is 6536 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail