DJ Stephan Bouwman op radio openhartig over depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

1 maart 2018 – Dj Stephan Bouwman heeft gistermiddag in zijn programma bij QMusic openhartig bekend dat hij worstelt met een depressie. “Het gaat gewoon niet goed met me. Het gaat gewoon klote,” zei hij huilend in de uitzending, meldt Nu.nl.

De dj voelde zich bijna verplicht om dit met zijn luisteraars te delen. “Want er zijn heel veel mensen die zich, net als ik, dagelijks heel alleen voelen en eenzaam. En ondanks dat je omringd bent door mensen, dat maakt dan even niet uit.”

Stemmetje

Bouwman (27) vertelde dat hij een stemmetje in zijn hoofd heeft dat de laatste dagen steeds harder werd. “Als ik in de spiegel kijk, dan zegt hij hoe lelijk ik ben en als ik iets doe dan vindt hij dat heel slecht.”

De Qmusic-dj legde uit dat hij altijd eerlijke radio wil maken, maar dat het nu zo slecht met hem gaat dat hij niet meer kan en wil doen alsof het allemaal wel goed gaat.

Wachten op professionele hulp

Momenteel staat Bouwman op een wachtlijst voor professionele hulp. “Dat betekent dat er zoveel mensen zijn die hulp nodig hebben, maar die die hulp niet kunnen krijgen.”

Taboe

Bouwman voelde zich bijna verplicht om het te delen. “Hier rust een taboe op. Als ik naar de reacties kijk. Duizenden. Tweeduizend via de Qmusic app, op mijn telefoon via whatsapp, maar vooral ook via sociale media. Om me te bedanken of een hart onder de riem te steken, maar ook mensen die zeggen: ik kamp hier óók mee. En ‘fijn om te horen, nu voel ik me niet meer zo alleen’.”

Bron: Nu.nl

Dit bericht is 5427 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail