MDMA het perfecte medicijn tegen post-traumatische stress (PTSS)?

Facebooktwitterlinkedinmail

31 augustus 2017 – Voor de grote groep van soldaten, veteranen en andere mensen die lijden aan post-traumatische stress (PTSS) is er nieuwe hoop: MDMA blijkt een ideaal middel om PTSS te behandelen. In Amerika is nu zelfs een stap gezet om de bekende partydrug legaal te maken voor therapeutisch gebruik.

In de VS hebben onderzoekers experimentele MDMA-therapieën uitgevoerd met PTSS-patiënten, en die bleken zo succesvol te zijn dat de Food and Drug Administration het officieel als een doorbraak ziet. Op dit moment zijn er slechts twee drugs die worden gebruikt in de behandeling van PTSS, Zoloft en Paxil. Beiden zijn niet heel effectief gebleken bij de behandeling van soldaten en oorlogsslachtoffers, bij wie de medicijnen maar in 1 op de 3 gevallen aanslaat. De therapie met MDMA bleek veel beter te werken: na een jaar had 67% van de patiënten geen last meer van de stoornis.

Legale XTC op doktersrecept?

Vanwege het imago van MDMA als partydrug – en het feit dat het ook gevaarlijk kan zijn bij een hogere dosis – zal het naar alle waarschijnlijkheid nog een heel gevecht worden om het geaccepteerd te krijgen als standaardtherapie. Maar wie weet is XTC in de toekomst te krijgen op doktersrecept.

Bron: partyscene.nl / Washington Post

Dit bericht is 15426 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail