1-jarige VCT-Traumaopleiding bij de Trauma Academie start weer september 2021 

Facebooktwitterlinkedinmail

16 februari 2021 – De 1-jarige VCT-Traumaopleiding bij de Trauma Academie voor postacademisch en postmaster opgeleide GGZ-behandelaren start weer september 2021.  

De opleiding leidt op in de diagnostiek en behandeling bij volwassenen met een voorgeschiedenis van Vroegkinderlijke Chronische Traumatiswering [VCT], die als gevolg daarvan Complexe PTSS, dissociatieve stoornissen (in het bijzonder Dissociatieve IdentiteitsStoornis) gecombineerd met hechtingsstoornissen hebben ontwikkeld. Deze problematiek gaat vaak samen met andere psychische stoornissen en vraagt om multidisciplinaire traumabehandeling door gespecialiseerde behandelaren.

Vernieuwende opleidingen aan de Trauma Academie 

De Trauma Academie biedt als eerste in Nederland [en Europa] een gespecialiseerde 1-jarige opleiding in de multidisciplinaire traumabehandeling bij Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering [VCT]. 

Bekijk hier de opleidingsbrochure>>

Psychologie, psychiatrie en neurofysiologie

De toegenomen kennis over psychologische, neurofysiologische en sociale processen die optreden bij chronische traumatisering in de kinderjaren biedt de mogelijkheid om de relatie tussen traumatische ervaringen in de kindertijd en psychische stoornissen in de volwassenheid steeds beter te begrijpen en valide diagnostische instrumenten en kwalitatief hoogwaardige behandelmethoden te ontwikkelen. De Trauma Academie wil deze kennis breed beschikbaar stellen.  

Voor wie?       

VCT- Expert Level 1: [Big-geregistreerde] Psychiaters, Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten, GZ-Psychologen, Orthopedagogen-generalist en zij die daarvoor in opleiding zijn. De opleiding VCT-Expert Level2 start 2022/2023.

VCT- Master: [Big-geregistreerde] psychologen, verpleegkundigen [specialisten], artsen, agogen, vaktherapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten, [geselecteerde] complementaire behandelaren en andere behandelaren die na aanvraag aan de toelatingscriteria voldoen.  

Klinische praktijk en wetenschap 

Onze docenten verbinden expertise in de klinische praktijk met academische inzichten en combineren de verschillende klinische en wetenschappelijke benaderingen. We mogen ons verheugen met hoogstaande docenten te mogen samenwerken. Bekijk hier onze docenten 

Ook teamopleiding Incompany mogelijk lees hier meer 

Bron: persbericht

Dit bericht is 1886 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail