Zangeres Sinéad O’Connor in aangrijpend filmpje ‘het stigma is het ergst’

Facebooktwitterlinkedinmail

9 augustus 2017 – De Ierse zangeres Sinéad O’Connor (50)  heeft een aangrijpende video op Facebook geplaatst. Ze vertelt daarin zichtbaar emotioneel over haar psychische aandoening en het stigma,  zo meldt Lindanieuws.nl

Sinéad, onder meer bekend van de megahit Nothing Compares 2 U, lijdt aan een bipolaire stoornis en kwam daarmee al eerder in het nieuws. In de video vertelt ze dat ze de beelden online zet om uit te leggen hoe het is om psychische problemen te hebben. “Mentale aandoeningen zijn als drugs: ze geven er niets om wie je bent. Maar wat nog erger is, is het stigma. Mensen, die van je zouden moeten houden en voor je zouden moeten zorgen, behandelen je alsof je niks bent.”

Voogdijzaak
Sinéad vertelt ook dat ze zich enorm eenzaam voelt sinds ze de voogdij over haar dertienjarige zoon kwijt is. Vlak na die beslissing van de Ierse kinderbescherming, in mei, zei ze dat de organisatie de dood van een beroemdheid op haar geweten zou hebben als het besluit niet werd ingetrokken.

De zangeres woont nu in een motel, zo verklaart zij op de beelden die zij vrijdag plaatste. Het adres van haar verblijfplaats postte ze ook online, daarna was het een hele tijd stil op haar pagina. In reacties op de video reageerden veel fans ongerust.

Update
Inmiddels heeft een vriend van Sinéad op haar verzoek via Facebook laten weten dat ze veilig is, en niet suïcidaal. Veel fans zeggen in de reacties te hopen dat ze zich kan focussen op haar herstel. Verschillende mensen adviseren de artiest om een tijdje weg te blijven van social media, zodat ze zich op belangrijker zaken kan concentreren.

Bekijk  de video op lindanieuws.nl  of op haar facebookpagina. hier

Zelfmoord? Praat erover. Telefoon 0900-0113 of www.113Online.nl.

Bron: lindanieuws.nl

Dit bericht is 9030 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail