Wat is de beste en goedkoopste zorgverzekering?

Facebooktwitterlinkedinmail

16 september 2022 – Alle prijzen schieten de lucht in tegenwoordig, dus als we ergens op kunnen besparen dan doen we dat. De zorgverzekering is zo’n voorbeeld van waar mensen jaarlijks honderden euro’s op kunnen besparen. Hoe? Simpel, door elk jaar over te stappen naar een andere zorgverzekering. Wij mensen zijn vaak te loyaal of te lui, waardoor we veel geld laten liggen. Het is ook lekker makkelijk, blijven zitten waar je zit. Maar zo ga je de kosten niet drukken. Dus zet op je to do lijstje dat je zorgverzekeringen gaat vergelijken en stap vanaf het nieuwe jaar over naar een andere verzekering!

De goedkoopste zorgverzekering zoeken

Door zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je erachter komen welke de goedkoopste verzekering is. Je kunt op deze manier maandelijks aardig wat besparen en op jaarbasis kan dat oplopen tot wel honderden euro’s. Er zijn nog andere manieren om je maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden. Je kunt bijvoorbeeld alleen een basis verzekering afsluiten. Als je helemaal gezond bent en je een goede financiële buffer hebt, kun je het prima redden met alleen een basis verzekering. Een andere manier is om je eigen risico te verhogen. Iedereen heeft een eigen risico van €385 maar je kunt deze vrijwillig verhogen tot maximaal €885. Een bedrag hier tussenin is natuurlijk ook mogelijk, je kunt het stapsgewijs verhogen. Het is wel heel erg belangrijk, dat wanneer jij je eigen risico verhoogt, dat je dit financieel kunt dragen. Je wilt niet in de financiële problemen komen omdat je een onverwachte hoge (zorg) rekening hebt gekregen. Je kunt dit dus alleen doen als je een goede buffer hebt om zo’n eventuele rekening te kunnen voldoen.

Wat is de beste zorgverzekering?

De beste verzekering bestaat niet. Het is namelijk een hele persoonlijke keuze welke verzekering het beste bij jou past. Als je gezond bent heb je hele andere behoeften dan wanneer je ziek bent en veel zorg nodig hebt. Daarom is het in sommige gevallen ook helemaal niet relevant welke verzekering het goedkoopst is. Als je ziek bent, heb je een verzekering nodig die jouw medicatie vergoedt en eventuele opnames. Kijk daarom niet alleen maar naar de prijs, maar ook naar wat jij zelf nodig hebt. Gelukkig kun je de aanvullende verzekeringen tegenwoordig per categorie toevoegen aan jouw verzekering. Een man heeft bijvoorbeeld geen anticonceptie of zwangerschapsverzekeringen nodig, dus deze hoef je dan niet af te sluiten. Heb je een slechte rug? Dan kies je natuurlijk voor extra fysio behandelingen in je pakket. Zo is de verzekering die je afsluit helemaal op maat en creëer je dus de beste verzekering voor jou. Je zorgverzekering vergelijken met poliswijzer.nl helpt je bij het maken van een keuze.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1125 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail