Wat ga ik doen na mijn studie? Werken in de ggz?

Facebooktwitterlinkedinmail

11 augustus 2021 – Je weet dat ‘iets’ wilt gaan doen in de geestelijke gezondheidszorg, maar wat en waar is nog een groot vraagteken. Gelukkig hoef je niet onmiddellijk in paniek te raken, want er zijn meer dan genoeg openstaande vacatures om uit te kiezen. Je kunt zelfs besluiten om verder te leren en je te specialiseren, terwijl je ook een paar dagen werkt en praktijkervaring opdoet. Zie jij jezelf als verpleegkundige of arts, of ga voor een carrière als psycholoog of psychiater in de geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg?

Teamwork is sowieso een onmisbare eigenschap om samen met familie, vrienden, partners, collega’s, buren en zorgverleners de mentale gezondheid van patiënten te verbeteren. Maar hoe kom je aan werk als je net afgestudeerd bent? Een recruiter, intercedent of headhunter kunnen je helpen bij het vinden van een passende baan. Maar ook op verschillende wervingssites vind je een overzicht van beroepen in de ggz. In dit artikel leggen we je uit wat werken in de ggz inhoudt en welke rol een recruiter daarbij kan spelen.

Ggz: geven en nemen
Werken in de geestelijke gezondheidszorg is niet voor iedereen weggelegd. Het is belangrijk dat je graag met mensen werkt, dat je geduld kunt opbrengen, dat je met andere specialisten door een deur kunt en dat je flexibel en adequaat kunt reageren op onverwachte situaties die zich voordoen.

Welke branches?
De ggz is een verzamelnaam voor veel verschillende vormen van zorgverlening in onder andere de verstandelijk gehandicaptenzorg, verslavingszorg en psychiatrie. En ook hier wordt dan weer onderscheid gemaakt in bijvoorbeeld kinder- en jeugdpsychiatrie, volwassenenpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Wij raden jonge mensen die net zijn afgestudeerd altijd aan om eerst verschillende deelgebieden binnen de ggz te verkennen voordat ze een definitieve specialisatie kiezen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Een recruiter help je op weg
Een corporate recruiter, recruitment recruiter, intercedent of headhunter werft en selecteert kandidaten voor openstaande functies. De corporate recruiter is in dienst van een bedrijf en zoekt alleen voor bijvoorbeeld een verzorgingshuis, verslavingskliniek of ziekenhuis. Een recruitment recruiter werkt voor een extern bedrijf en werft voor verschillende bedrijven. Een intercedent bemiddeld voor een uitzendbureau en een headhunter zoekt voor een bepaalde functie geschikte kandidaten. Vaak gaat het hierbij om functies hoger in de organisatie. Allemaal kunnen ze je helpen om een tijdelijke of vaste baan te vinden. Let wel op dat het in hun belang is dat jij aan het werk gaat, of het jouw droombaan is vinden ze minder belangrijk. Wees dus duidelijk over wat je wel en wat je niet wil.

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 2190 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail