Waarom is ‘Dry January’ goed voor je? Luister de podcasts!

Facebooktwitterlinkedinmail

31 december 2023 – Elk jaar laten in januari miljoenen mensen over de hele wereld alcohol staan. Een hele maand lang drinken zij geen alcohol onder de naam Dry January. Zo begint deze groep mensen het nieuwe jaar met een nuchtere, frisse start. Ben je nieuwsgierig wat een maand niet drinken voor jou kan betekenen? Lees hier de voordelen en tips hoe je de alcoholvrije maand het beste kan aanpakken. 

Een maand alcoholvrij, wat zijn de voordelen?
Alcohol is een giftige stof die schade brengt aan je lichaam en geest. Alcohol tast organen aan en kan allerlei ziektes veroorzaken. Daarnaast levert alcohol stress op. Van veel alcoholgebruik kan je zelfs depressief worden. Reden genoeg om alcohol te laten staan.

Mensen die je voorgingen in Dry January merkten binnen een maand al positieve veranderingen op. Deelnemers zeggen dat hun slaap beter werd en dat ze meer energie hadden.

Dat klinkt al goed, maar er zijn nog veel meer voordelen. Als je een maand geen alcohol drinkt kun je de volgende voordelen ervaren:

 • Je bespaart geld
 • Je valt af
 • Je huid ziet er mooier uit
 • Het meedoen geeft je een sterk gevoel van succes
 • Je bewijst aan jezelf en je omgeving dat je geen alcohol nodig hebt en alcoholvrij kunt zijn
 • Je kunt je beter concentreren
 • Je wordt gezonder

Ik pas!

Op de website van IkPas kun je je aanmelden om mee te doen met de challenge ‘Dry-January’. Je krijgt dan regelmatig informatieve en motiverende e-mails, je kunt badges behalen en samen met vrienden of collega’s een team vormen.

In 2023 deden er tot nu toe 41852 mensen mee aan IkPas.

Meer weten over de effecten van Dry January? Luister naar deze podcasts;

 • Wat wil je drinken? 
  ‘Wat wil je drinken?’ (Spotify) – In deze podcast serie vertellen oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout openhartig over hun ervaringen om te stoppen met alcohol.  Wil je meer informatie hoe jij kunt stoppen met drinken? Ga naar www.watwiljedrinken.nl voor tips of volg het 30 dagen plan om te stoppen.
 • Eerlijk over alcohol
  In de podcast ‘Eerlijk Over Alcohol’ praat Koos van Plateringen met bekende én onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Waarom zijn zij minder gaan drinken, of zelfs gestopt, en wat heeft deze beslissing voor impact gehad op hun leven en gezondheid. Zoals Koos zegt: “Stoppen met alcohol is niet zo moeilijk. Nuchter leven is een stuk ingewikkelder.”
 • Alcohol Alarm
  We grijpen steeds meer naar de fles. Wat zijn jouw triggers en waar ligt de problematische grens? Is de stap naar hulp te groot of net een duwtje nodig, luister dan naar dit “STOPcast” programma. Met een vleugje humor neemt Evi Heyndrickx je mee in haar ontwapenend verhaal. Ludiek gaat ze in dialoog met getuigen, specialisten om dé methodiek te vinden om jouw foute patronen te doorbreken. Soms praat ze tegen zichzelf (herkenbaar?), vanaf nu kan je stiekem meeluisteren.

Meer informatie op alcoholinfo.nl

Dit bericht is 1080 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail