Goede voornemens? Ga in gesprek over stoppen met roken!

Facebooktwitterlinkedinmail

29 november 2022 –  Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuwe start. Veel mensen die roken hebben het goede voornemen te stoppen met roken. De landelijke campagne PUUR rookvrij is daarom vanaf 12 december weer te zien op websites en social media. Mensen die roken worden aangemoedigd om 2023 rookvrij te starten.

Als (zorg)professional kan je hieraan bijdragen door met mensen die roken in gesprek te gaan. Start zelf ook met een goed voornemen! Vraag cliënten of ze roken en verwijs hen naar stoppen-met-rokenhulp.Begin eenvoudig het gesprek over stoppen met roken

Maak stoppen met roken bespreekbaar. De gratis PUUR rookvrij campagnematerialenkunnen je hierbij helpen. Plaats deze materialen in de spreekkamer of hang ze op in de gemeenschappelijke ruimte.  Mensen die roken kunnen je hier dan naar vragen en je kunt er zelf eenvoudig over beginnen. Het Very Brief Advice helpt bij dat gesprek. Daarmee kan je makkelijk en snel een gesprek over roken beginnen.

Kijk op www.puurvoorprofs.nl voor meer informatie, tips en materialen over de PUUR rookvrij campagne. De campagne van het ministerie van VWS is ontwikkeld in samenwerking met Trimbos-instituut, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, Pharos en Stoptober.

Rookvrije ggz

Op de website van de Nederlandse GGZ vind je meer informatie over rookvrije ggz. Ook organiseert de Nederlandse GGZ op 8 december een online bijeenkomst waar men met elkaar ervaringen uitwisselt, vragen stelt en van elkaar leert. Aanmelden kan nog tot eind van de week.

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 1177 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail