Vrouw met depressie krijgt op prachtige wijze steun van haar man

Facebooktwitterlinkedinmail

14 december 2017 – Ik ben de laatste tijd veel aan het worstelen.  Ik probeer het op het werk goed te doen. We zijn pas getrouwd, maar we konden ons geen bruiloft veroorloven. We hebben een kleine familie en vrienden zijn schaars. Maar mijn man heeft mij, midden tussen al mijn worstelingen met een depressie, weten op te vrolijken.

Ik ben niet de gemakkelijkste persoon geweest om mee om te gaan. Sterker nog, soms ben ik alle hoop kwijt en ben ik zelfs gefrustreerd over mijn nieuwe echtgenoot. Maar hij vergeeft me op een of andere manier elke keer. Ik heb een lange reis voor de boeg en ik weet dat hij zich realiseert dat ik depressief ben. Maar hij houdt mijn hand vast en hij probeert zijn best te doen .

Toen ik vandaag thuiskwam zag ik deze woorden helemaal op mijn spiegel geverfd. Ik denk dat hij wilde dat ik me herinnerde hoeveel hij van me houdt. Omdat hij weet hoe snel ik het vergeet. Hij weet dat ik moeite heb om het goede in de wereld te zien, en vooral het goede in mezelf. Maar hier is het. Een gebaar van zijn liefde. Verdorie, dat ik had net nodig vandaag …

liefdesbrief

Redenen waar ik van mijn vrouw hou:

1. Ze is mijn beste vriend;
2. Ze geeft nooit op ;
3. Ze geeft me alle tijd om te werken aan mijn gekke projecten;
4. Ze maakt me elke dag aan het lachen;
5. Ze is beeldschoon;
6. Ze accepteert me zoals ik ben;
7. Ze is de aardigste persoon die ik ken;
8. Ze kan prachtig zingen;
9. Ze ging met me naar een stripclub;
10. Ze heeft al heel tragedie meegemaakt en toch blijft ze optimistisch over de mensheid;
11. Ze heeft mij altijd gesteund tijdens mijn carrière;
12. Zonder dat ze het beseft, zet ze me aan om meer voor haar te doen dan ik ooit voor iemand anders heb gedaan;
13. Ze heeft een geweldige carrière opgebouwd;
14. Kleine dieren maken haar aan het huilen;
15. Ze knort terwijl ze lacht.

Ik zeg niet dat psychische aandoeningen worden genezen door mooie woorden in een spiegel. Het vergt zelfs professionele zorg, liefde, empathie, soms zelfs medicatie om ermee om te gaan. Veel mensen hebben psychische problemen, meer dan we waarschijnlijk wel beseffen.Wordt niet boos over hun gedrag, maar toon ze vriendelijkheid en herinner hen eraan dat dingen beter kunnen en ZULLEN worden. Iedereen heeft soms een beetje hulp nodig.

Het punt is … ik ben niet “te goed” of “niet goed genoeg” voor mijn man. We hebben allemaal onze slechte dagen. En soms pakken we het niet goed aan. MAAR, we zijn partners. Hij is er voor mij als ik in de put zit. En dat koester ik. En hij heeft ook zijn dagen. Dan zal ik er zijn om zijn hand vast te houden, net zoals hij de mijne vasthoudt. Het leven kan moeilijk zijn. Wees aardig. Wees de beste versie van jezelf. En wees vooral  geduldig.

Ik ben nog steeds aan het worstelen, maar ik ben blij dat ik mijn wederhelft heb om me te helpen om hier door te komen. Het zijn slechts een paar woorden op mijn spiegel, maar ik zal ernaar kijken als ik wakker word en dan weet ik dat ik niet alleen ben. Ik weet dat ik mijn beste vriend heb, mijn co-piloot in het leven om me te helpen.

Bron imgur.com

Dit bericht is 5752 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail