Vragen vanuit de Tweede Kamer over Groene GGZ aan Minister van Langdurige Zorg 

Facebooktwitterlinkedinmail

11 januari 2023 – Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Lisa Westerveld (Groenlinks) heeft vragen gesteld aan de Minister van Langdurige Zorg, Conny Helder, over de Groene GGZ en het initiatief het Groene Perspectief – van wachtlijst naar groene actie. 

Lisa Westerveld vraagt de Minister, met een verwijzing naar de Groene GGZ, of ze het ermee eens is dat de inzet van natuur in de ggz een waardevolle aanvulling zou kunnen zijn om cliënten sneller te laten herstellen en een fijne en gezonde werkplek voor medewerkers te genereren? Het Kamerlid vraagt wat de Minister gaat doen om initiatieven die de natuur koppelen aan de ggz, zoals de Groene GGZ, te steunen.

Ook werd de Minister gevraagd of ze bekend is met het initiatief «Het Groene Perspectief» van de Groene GGZ. Concreet werd de Minister gevraagd of ze er ermee eens is dat creatieve oplossingen, zoals het Groene Perspectief, een manier kunnen bieden om de druk op de specialistische ggz te verlichten? En zo ja, wat de Minister doet en gaat doen om dergelijke oplossingen te steunen.

Het Groene GGZ Partnerschap is erg blij met de aandacht vanuit de Tweede Kamer voor de Groene GGZ en het initiatief Het Groene Perspectief en kijkt met grote belangstelling uit naar de antwoorden van de Minister.

Voor de volledige vragen van Lisa Westerveld, zie website  of download via:
https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=2022D57060

Bron: ivn.nl

 

Dit bericht is 984 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail