Videocollege Iris Sommer: hebben vrouwen een ander brein dan mannen?

Facebooktwitterlinkedinmail

16 april 2022 – Er wordt weleens geroepen dat mannen en vrouwen eigenlijk hetzelfde zijn. Dat meisjes met poppen spelen en jongens met auto’s zou veroorzaakt worden door onze maatschappij. Maar is dat wel zo? In dit videocollege van de Universiteit van Nederland bestudeert neurowetenschapper Iris Sommer (Rijksuniversiteit Groningen, UMCG) het mannen- en vrouwenbrein. Kunnen we aan de hand daarvan de verschillen verklaren?

Iris Sommer
Iris Sommer is hoogleraar Cognitieve aspecten van neurologische en psychiatrische aandoeningen. Sommer publiceerde meer dan 250 artikelen over hallucinaties, taal, cognitie en psychose. Haar huidige onderzoek interesse is gerelateerd aan de associatie tussen cognitieve dysfunctie en activiteit van het immuunsysteem. Haar doel is het ontwikkelen van nieuwe behandeling om mensen met cognitieve gebreken te ondersteunen tijdens hun herstel van medische, psychiatrische of neurologische aandoeningen.

Universiteit van Nederland
Bij de Universiteit van Nederland delen inspirerende wetenschappers via korte colleges interessante en nieuwe inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek wetenschap tot leven door wekelijks een prikkelende vraag te beantwoorden. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij.

Bron: rug.nl

Dit bericht is 2267 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail