Toolkit ADHD bij volwassenen ‘Samen beslissen’ online

Facebooktwitterlinkedinmail

3 februari 2021 – Bij een vermoeden van ADHD zoek je informatie en uiteindelijk hulp. Maar welke behandelopties zijn er eigenlijk voor ADHD bij volwassenen? En wat past het beste bij jou? Het is fijn als je daar zicht op hebt als je tegenover een zorgverlener zit. Zo kun je samen beslissen over jóuw behandeling.

Keuzekaarten ADHD bij volwassenen
Om je een snel en goed overzicht te geven van behandelopties voor ADHD bij volwassenen, heeft MIND nu samen met Impuls & Woortblind de Toolkit Samen Beslissen bij ADHD voor volwassen ontwikkeld. Daarin zitten 4 keuzekaarten met een overzicht op 1 A4 van de belangrijkste behandelopties én zelfmanagement- opties voor mensen met ADHD. Dit zijn de 4 kaarten:

Keuzekaart 1 Psychologische behandelingen
Keuzekaart 2 Behandelingen met medicatie
Keuzekaart 3 Begeleiding en zelfmanagement
Keuzekaart 4 Ondersteuning, participatie en hulp voor naasten

KIJK HIER voor de complete Toolkit Samen Beslissen bij ADHD.

Zorgstandaard ADHD

In de Toolkit vind je ook deze heldere samenvatting van de Zorgstandaard ADHD.
Deze kaart is voor behandelaren ontwikkeld, maar geeft jou en je naaste inzicht in welke zorg je tenminste mag verwachten van je zorgverlener. De zorgverlener zou de Zorgstandaard ADHD als leidraad moeten nemen voor goede behandeling en begeleiding.

Bekijk voor meer informatie de complete Zorgstandaard ADHD.

Meer Toolkits voor ggz-behandelopties

MIND heeft al meer Toolkits voor ggz-problematiek ontwikkeld, o.a. voor depressie, bipolaire stoornis, alcoholproblemen en angstklachten. Je vind ze op deze pagina bij MIND.

Bron: impulsenwoortblind.nl

Dit bericht is 2068 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail