Tijs van den Brink in gesprek met jongeren over burn-out

Facebooktwitterlinkedinmail

16 maart 2019 – Nederlandse jongeren zijn nog nooit zo gelukkig geweest. Er wordt wel eens gezegd dat ze slim en avontuurlijk zijn en dat de wereld aan hun voeten ligt. De dagelijkse realiteit laat echter ook zien dat ze met depressies, angsten en hoge druk kampen. Zo heeft 70% van de jongeren burn-out klachten. Ze voelen dat ze de controle over het leven kwijtraken en minder functioneren in het dagelijks leven. In NieuwLicht zoekt Tijs van den Brink maandag uit hoe dit kan.

EO-presentator Tijs van den Brink gaat in gesprek met een aantal jongeren om erachter te komen hoe dat nu zit. Met Sander bijvoorbeeld. Hij is 20 jaar, studeert en zijn dagen zitten overvol. Hij heeft fysieke klachten die voortkomen uit overbelasting. Hij leert sinds kort heel bewust om te gaan met zijn tijd.

Elfie (15 jaar) vertelt over haar faalangst, ze vindt dat ze alles goed moet doen, haar cijfers moeten goed zijn, ze moet op hoog niveau voetballen, ze moet er mooi uit zien en veel vriendinnen hebben.

Lies (12) liep vast op twee lagere scholen, bij toetsen sloot ze zich op in de wc. Nu zit ze op een school zonder cijfers,en kan ze zelf lessen bepalen. Tot grote opluchting van haar ouders is ze van een verdrietig teruggetrokken meisje veranderd in een vrolijke zelfstandige meid.

Psycholoog Albert Sonnevelt vertelt in de uitzending waar de stress vandaan komt bij onze jeugd.

NieuwLicht, maandag 18 maart om 23.05 uur op NPO 2

Bron: persbericht

Dit bericht is 3527 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail