Suïcidepreventiecongres: wat kun jij als hulpverlener doen om het verschil te maken?

Facebooktwitterlinkedinmail

3 augustus 2020 –  Kom naar het Suicidepreventiecongres op 10 september. Alles wat je tijdens het congres ‘Suïcidepreventie: van goedbedoelend naar professioneel’ leert en ervaart draagt bij aan dat doel.

Experts voorzien jou van actuele kennis en praktische vaardigheden, zodat jij sneller kunt signaleren, het gesprek over zelfdoding aandurft en aan weet te sluiten bij de gevoelens van cliënten èn familieleden, die soms nabestaanden worden. Dit congres leert jou om goedbedoelende interventies te veranderen in doeltreffende technieken en methoden door een professionele benadering van suïcide en suïcidepreventie.

De aanleiding voor het organiseren van dit congres op 10 september Wereld Suïcide Preventie Dag, is het aanbieden van de petitie in oktober 2019 aan staatssecretaris Paul Blokhuis. Het doel is om zoveel mogelijk hulpverleners uit te rusten met kennis en vaardigheden die bijdragen aan het terugdringen van het aantal zelfmoorden en pogingen. Staatssecretaris Blokhuis geeft ook acte de présence op het congres.

Prof. dr. Ad Kerkhof*:“.. we mogen ervan uitgaan dat als alle opleidingen substantiële aandacht aan suïcidepreventie gaan besteden, dat er toe zal leiden dat op korte termijn in Nederland vele tientallen suïcides per jaar zullen worden vermeden, honderden suïcidepogingen niet hoeven te worden ondernomen en duizenden patiënten sneller en meer adequaat zullen worden behandeld.”

Een hybride congres, een unieke ervaring

Het Suïcidepreventiecongres van 2020 wordt, vanwege de coronamaatregelen, een hybride congres. Wil je het congres graag meemaken vanuit het Beatrixtheater in Utrecht? Schrijf je dan snel in. Het aantal plaatsen is beperkt. Is de zaal vol, of neem je liever deel vanachter je computer? Geen probleem! Wij zorgen voor een unieke ervaring, of je nu aanwezig bent in het Beatrixtheater of deelneemt vanuit huis. Elke deelnemer krijgt na het congres een link toegestuurd waarmee het congres, inclusief alle workshops, volledig terug te zien is.

Dus wil jij als hulpverlener het verschil maken in de behandeling en begeleiding van cliënten met suïcidale gedachten? Schrijf je dan snel in: Ja, ik kom naar het congres!

suïcidepreventie

 

Dit bericht is 4752 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail