Subsidie voor Nederlands-Duitse uitwisseling van ggz-professionals in opleiding

Facebooktwitterlinkedinmail

28 mei 2024 – Kinder- en jeugdpsychiaters en psychologen in opleiding krijgen de mogelijkheid om mee te lopen in een kinder- en jeugdpsychiatrische kliniek in Duitsland. Omgekeerd kunnen Duitse behandelaren in opleiding deelnemen aan werkzaamheden van collega’s in Nederland.

Karakter en betrokken projectpartners in Duitsland (LVR Bedburg-Hau, LVR Viersen, LVR Essen en LVR Düsseldorf) ontvangen een subsidie van het Interreg-programma Deutschland-Nederland om een structurele uitwisseling in de Euregio Rijn-Waal op te zetten. Het uitwisselingsproject B-BOLD Minds draagt bij aan verbetering van de zorg in het grensgebied. Het bereidt specialisten in opleiding beter voor om bij te dragen aan verbetering van de mentale gezondheid van jongeren. Zij kampen vaak met de gevolgen van diverse maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, digitale overbelasting en de coronapandemie.

Door buitenlandse werkervaring in de psychiatrische zorg leren specialisten tijdens hun opleiding om te gaan met diverse gezondheidszorgsystemen en culturele benaderingen. Dit levert hen niet alleen waardevolle kennis en vaardigheden op, maar ook duurzame internationale relaties. De cross-border uitwisseling maakt tevens de opleiding in het vak aantrekkelijker en helpt daarmee bij het aantrekken en behouden van ggz-professionals in de grensregio’s.

Over Karakter

Karakter is het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Midden- en Oost-Nederland met meer dan 10 locaties. Kinderen en jongeren uit alle gemeenten in Nederland kunnen bij ons terecht. Kinderen en jongeren komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose, LVB en andere psychiatrische problematiek. In samenwerking met het Radboudumc in Nijmegen biedt Karakter opleidingen en bij- en nascholing voor artsen en andere zorgprofessionals. Karakter zet in op een combinatie van zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 399 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail