Stoptober: stoppen met roken doe je samen

Facebooktwitterlinkedinmail

16 september 2022 – Stoptober gaat weer van start. Vanaf 1 oktober stoppen rokers vier weken lang samen met roken. Samen stoppen werkt namelijk veel beter dan alleen. Wilt u  stoppen met roken en kun je wel wat motivatie en steun gebruiken? Doe dan dit jaar mee.

Vier weken
Stoppen met roken kan best lastig zijn. Tijdens Stoptober krijg je alle steun die je nodig hebt om vier weken niet te roken. Bijvoorbeeld met de gratis Stoptober app, die je vanaf 21 september kunt downloaden. Je staat er dus niet alleen voor.

Vier weken zijn genoeg om de positieve effecten van stoppen met roken te ervaren. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan al achter de rug. Na vier weken niet roken is de kans vijf keer groter om gestopt te blijven.

Dubbele winst
Roken is heel schadelijk voor uw gezondheid. Het is zelfs de grootste oorzaak van ziekte en sterfte. Stoppen met roken geeft direct heel veel gezondheidswinst. Denk bijvoorbeeld aan een betere conditie, betere vruchtbaarheid en een beter humeur.

Bovendien wordt roken steeds duurder. Je geeft er veel geld aan uit, maar krijgt er niets voor terug. Stoppen levert meteen geld op.

Samen stoppen is bewezen effectief
Stoptober laat zien dat iedereen kan stoppen met roken. Ook als je veel en/of lang hebt gerookt. De afgelopen jaren hebben al ruim 400.000 mensen bewezen dat samen stoppen werkt. Hopelijk ben jij de volgende!

Meedoen
Wil je stoppen met roken? Vraag dan of mensen om je heen met je meedoen. Denk aan familie, vrienden, collega’s en buurtgenoten. Zo help je elkaar om te stoppen. Dus schrijfje  in en daag iemand uit om mee te stoppen op stoptober.nl.

Meer informatie

Dit bericht is 1056 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail