Rudolf Ponds nieuwe voorzitter Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Facebooktwitterlinkedinmail

26 oktober 2023 – Rudolf Ponds neemt vanaf 1 januari 2024 de rol van voorzitter van het NIP over van Hans de Veen. Rudolf Ponds: “Ik ben vereerd met deze rol en dankbaar dat de ledenraad mij die rol gunt. Ik ken het NIP al heel lang en goed en kijk ernaar uit om de rol van voorzitter te gaan vervullen.”

Rudolf Ponds is klinisch neuropsycholoog, hoogleraar Medische Psychologie en hoofd van de afdeling Medische Psychologie van het Amsterdam UMC. Hij was sinds januari 2019 voorzitter van de NVGzP en sinds de fusie van het NIP en de NVGzP (in oktober 2022) vicevoorzitter van het NIP.

Rudolf Ponds: “Het is mijn ambitie dat psychologen meer trots worden op hun vak en het ook vanzelfsprekend vinden dat een lidmaatschap van de beroepsvereniging daarbij hoort. Ik zie kansen voor een betere verbinding tussen wetenschap en praktijk en voor een grotere rol voor psychologen in het benutten van kennis in het publieke domein. Ik zal de komende drie jaar met veel plezier en inzet voorzitter van het NIP zijn. Zeer motiverend en steunend daarbij is dat de verschillende gremia die op dit moment belangen van psychologen behartigen de laatste jaren veel beter zijn gaan samenwerken. Ook daarin wil ik nog een verdere bijdrage leveren. Ik ben, samen met het bestuur en directie, Hans zeer erkentelijk voor het vele goede werk dat hij verricht heeft op belangrijke dossiers als de Beroepenstructuur Psychologische Zorg, de fusie met de NVGzP en tal van andere dossiers.”

Hans de Veen: “Ik ben dankbaar dat ik de rol van voorzitter aan Rudolf kan overdragen en ben heel blij dat ik dit heb kunnen doen voor het NIP. Ik ben en blijf trots NIP-lid. Het voelt nu passend voor mij om terug te treden, ook vanwege het feit dat ik inmiddels beperkt werkzaam ben in het veld. Ik heb zoveel mooie dingen kunnen doen voor het vak en de vereniging. En heb met veel plezier gezien en ervaren dat heel veel psychologen zich in de vereniging actief inzetten voor hun vakgenoten. Samen staan we sterk. Het feit dat er weer eenheid is gekomen onder de psychologen vind ik fantastisch. Ik ben supertrots dat er weer één beroepsvereniging van psychologen is en laat deze in goede handen achter bij Rudolf als voorzitter.”

Bron: persbericht

Dit bericht is 843 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail