Reportage maakt alarm over de jeugd-ggz indringend duidelijk

Facebooktwitterlinkedinmail

24 maart 2021 – Het is crisis bij de jeugd-ggz. Veel te veel kinderen komen in de problemen en krijgen niet op tijd de zorg die ze nodig hebben. Ook de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd bevestigde vorige week dit beeld. In een groot aantal regio’s moeten kinderen te lang wachten en staat de kwaliteit van zorg onder druk als gevolg van de zware druk waaronder onze professionals moeten werken en de grote toeloop als gevolg van corona.

Tot nu toe heeft de Nederlandse GGZ van het demissionaire kabinet nog niet gehoord dat zij onze instellingen te hulp schieten om nu te kunnen doen wat nodig is. Dat is uitermate teleurstellend. Deze kinderen en hun ouders verdienen het geholpen te worden in deze moeilijke periode.

De Nederlandse GGZ is  daarom blij dat een van de leden het heeft aangedurfd de deuren open te zetten voor Romy van der Poel van het NRC. Met respect voor de privacy kreeg ze de kans om mee te lopen op een spoedpoli, met hulpverleners te praten, en kon zo beschrijven wat zich afspeelt achter de muren van een crisisdienst in de jeugd-ggz.

Bij de Nederlandse ggz praten we iedere dag met zorgaanbieders en behandelaren, we weten hoe ernstig de situatie nu is. Maar zelfs wij waren toch wel even stil toen we het artikel hadden gelezen. Lees het, deel het, zorg dat onze boodschap gehoord wordt: Onze kinderen verdienen de hulp waar ze recht op hebben. Dat betekent dat crisisdiensten nú moeten kunnen opschalen. Dat instellingen nú kunnen handelen. Zonder dat de continuïteit van de zorg verderop in het jaar gevaar loopt. Daar zijn nu vanuit Den Haag de middelen voor nodig. Hoeveel rapporten, onderzoeken en indringende reportages zijn nog nodig om het kabinet te laten beslissen dat extra steun nu nodig is?

Lees hier het artikel in de NRC.

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 2431 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail