Reactie MIND op petitie ggz n.a.v. geweldsincident bij Parnassia

Facebooktwitterlinkedinmail

22 juli 2021 – Deze week verscheen een advertentie in de krant naar aanleiding van het geweldsincident op 12 juli binnen de ggz, bij Parnassia in Den Haag. Een hulpverlener is daarbij gedood en een tweede hulpverlener is ernstig gewond geraakt. De advertentie is ondertekend door 58 ggz-organisaties.

MIND draagt alle hulpverleners in de ggz op handen. Het zijn onze ‘helden van de zorg’, ze bieden steun en perspectief aan cliënten en naasten, wij kunnen niet zonder hen. Formele en informele hulpverleners (zoals familie en naasten) verdienen onze oneindige steun en respect. Vanzelfsprekend willen wij ook dat zij in een veilige setting werken en leven. Vanzelfsprekend willen wij dat ook cliënten veiligheid ervaren. We willen voorkomen dat ze psychotisch worden en hierdoor mogelijk risicovol of gevaarlijk gedrag kunnen gaan vertonen jegens zichzelf en/of hun omgeving. Want dat maakt hen tegelijkertijd tot slachtoffer én dader.

Daarom moeten we niet alleen opstaan tégen geweld tegen hulpverleners in de zorg, maar ook opstaan vóór goede zorg en laagdrempelige steun voor cliënten en naasten, zonder wachtlijsten en dichtbij huis.

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 1770 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail