Opbrengst Blue Monday Run 2024 voor MIND Korrelatie meer dan € 135.000

Facebooktwitterlinkedinmail

24 januari 2024 – Op Blue Monday kwamen meer dan 1.400 mensen door het hele land in beweging tégen depressie en vóór mentale gezondheid, de Blue Monday Run. Zij renden of wandelden om geld op te halen voor de hulplijn MIND Korrelatie, zodat deze iedereen die daarom vraagt kan blijven helpen met professioneel advies over psychische problemen. De deelnemers hebben samen meer dan € 135.000 opgehaald.

MIND Blue Monday Run 2024
Iedereen die deelneemt aan de MIND Blue Monday Run organiseert zelf in hun eigen woonplaats een Run of wandeling. Dit kon in je eentje, maar ook in grotere teams. In Amsterdam doen er bijvoorbeeld bijna 180 studenten mee aan de Blue Monday Run. Maar ook in Rhoden, Gouda, Apeldoorn, en nog veel meer plekken doen mensen mee en vragen ze aandacht voor depressie en somberheid. In iedere provincie is er wel iets georganiseerd.

Geld ophalen voor MIND Korrelatie
MIND Korrelatie, de gratis en anonieme professionele hulplijn van MIND, helpt op jaarbasis zo’n 17.000 mensen met gesprekken over hun psychische problemen: hulpverleners luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar meer gespecialiseerde organisaties of websites.

In mijn omgeving ben ik opgegroeid met het gegeven dat mentale gezondheid geen vanzelfsprekendheid was. Ik heb zelf geworsteld met een sociale fobie, sprak mij hierover uit en kwam er met hulp bovenop. In mijn directe omgeving heb ik gezien hoe psychische problemen kunnen leiden tot een verlies van levenslust. Daarom vind ik het zo belangrijk hier voor op te staan. Dirk Jimmink

Meer informatie over Blue Monday >>>

Dit bericht is 906 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail