Nascholing Beter omgaan met de BIG 6 in de psychiatrie op 25 maart

Facebooktwitterlinkedinmail

13 januari 2022 – De nascholing ‘Beter omgaan met de BIG 6 in de psychiatrie’ wordt op vrijdag 25 maart 2022  georganiseerd door MarkTwo Academy, de makers van ‘Op de sofa’, in het AFAS Experience Center in Leusden.  De nascholing is primair bedoeld voor huisartsen en praktijkondersteuners GGZ maar is zeker ook relevant voor Specialisten Ouderengeneeskunde en voor Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten.

In Nederland kennen we een goed functionerend zorgsysteem voor patiënten met psychische klachten. Dat heeft te maken met de nauwe samenwerking tussen huisarts, POH-GGZ, psychiaters en verpleegkundig specialisten GGZ. Communicatie over en weer zowel als inhoudelijke kennis over psychiatrische ziekte-beelden, is essentieel om deze samenwerking goed te laten verlopen.

Met de studiedag ‘Beter omgaan met de BIG 6 in de psychiatrie’ op vrijdag 25 maart 2022 beoogt Mark Two Academy aan beide aspecten aandacht te besteden door toon-aangevende experts in het land aan het woord te laten over het ziektebeeld waarin zij gespecialiseerd zijn. Steeds is er aandacht voor vragen van deelnemers en aspecten die de communicatie kunnen bevorderen, zoals hoe een psychiater te werk gaat inzake diagnostiek en behandeling en wat een POH-GGZ graag teruggekoppeld hoort na een consult door de psychiater. De inzet van deze nascholing is ook om de ziektebeelden beter te herkennen en te weten wanneer en waar naar toe te verwijzen. Wat kunnen de huisarts en de POH-GGZ ter overbrugging betekenen?

Dagvoorzitters dr. Jurjen Luykx, psychiater, Lidewij Wind, huisarts PsyHAG en Simone Korteling, POH-GGZ.

CORONA MarkTwo Academy volgt de regels van de Rijksoverheid wat inhoudt dat de deelnemers gevraagd wordt om een QR-code (vaccinatiebewijs via CoronaCheck-app), herstelbewijs of negatieve coronatest te laten zien. Kijk op voor meer informatie op de website. Zonder coronatoegangsbewijs is toegang tot de locatie helaas niet mogelijk!

Bekijk de folder >>

 

 

 

 

Bron: persbericht

Dit bericht is 1929 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail