Online samen komen in de herstelwerkplaats van GGZ NHN

Facebooktwitterlinkedinmail
7 april 2020 – Eenzaamheid is een groot probleem met de huidige coronamaatregelen. In de herstelwerkplaats van GGZ NHN kan men elkaar nu ook online kan ontmoeten. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen, zo meldt het Alkmaarsdagblad.nl

Iedere dag biedt de herstelwerkplaats een uur online lotgenotencontact. Het doel is om verbinding te hebben met elkaar, samen te zijn.  Tijdens het lotgenotencontact kunnen mensen met elkaar delen wat hen bezighoudt, waar ze tegenaan lopen en wat hen helpt. Alleen luisteren mag ook. Het is iets om naar uit te kijken en het biedt structuur. De online bijeenkomst wordt begeleid door de ervaringsdeskundigen van de herstelwerkplaatsen.

Meer informatie over de bijeenkomsten is te vinden op www.ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats-aanbod Deelname kan iedere dag bij verschillende teams van ervaringsdeskundigen. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een link naar de online bijeenkomst. Het is heel eenvoudig, maar als er hulp nodig is bij het opstarten, wordt die gegeven.

Wat is een Herstelwerkplaats?
GGZ NHN heeft Herstelwerkplaatsen op verschillende locaties in Noord-Holland Noord. Hier kunnen mensen met een psychische kwetsbaarheid en naastbetrokkenen werken aan persoonlijke groei en herstel. Op een Herstelwerkplaats worden door ervaringsdeskundigen o.a. cursussen gegeven en lotgenotencontactgroepen georganiseerd. Je kan er werken aan je ontwikkeling en daarnaast leer je vaardigheden aan om je leven in te richten zoals jij dat wilt.

Bij de Herstelwerkplaats staat ervaringskennis, in combinatie met persoonlijke ontwikkeling en herstel, centraal en spelen hoop, eigen verantwoordelijkheid, wederkerigheid, persoonlijke ontwikkeling en steun door middel van lotgenotencontacten een belangrijke rol.

GGZ NHN werkt samen met onder andere de regionale clientorganisatie de Hoofdzaak,  De Baanbreker en RIBW ZWWF.

Bron: alkmaarsdagblad.nl

Dit bericht is 1816 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail